DruštvoKorona

Nezaštićeni radnici Kolubare dobili još jednu naredbu, ali ne i sredstva za rad

Radnici Kolubare požalili su se kako nemaju higijenske uslove za rad, navodeći da su juče dobili po jednu masku koju moraju da peru, a da danas nisu dobili ni maske, ni rukavice.
Jedan radni dan na kopu Zapadne Tamnave izgleda tako što, po dolasku na posao, radnici sede u jednoj prostoriji skoro sat vremena, dok ih ne rasporede po zadacima.

Njih je jutros obišao predstavnik sindikata, ali do promene nije došlo. Kako kažu radnici, na ulazu ih je dočekao natpis o sredstvima za dezinfekciju.

Sredstva za zaštitu od koronavirusa još uvek nisu stigla do njih, ali je zato stiglo obaveštenje poslovođe, preciznije naredba, da nema odsustva sa radnog mesta.

“Zbog novonastale situacije i uvođenja vanredne situacije svi su dužni da dolaze redovno na posao i bez zamene. U slučaju potrebe za zamenom ili bilo kakvim drugim vidom odsustva, moguće je samo uz dogovor sa glavnim poslovođom. Ne postupanje po ovoj naredbi biće najstrože sankcionisano”, navodi se u naredbi.

Pitanja koja su direktno upućena ministru za energetiku Aleksandru Antiću su ostala bez odgovora. Televizija N1 je i jutros kontaktirala Antića kako bi dobili informaciju o situaciju u kopovima i zaštiti radnika, ali ministar još uvek nije odgovorio.

 

Izvor: N1

Comments

comments