Politika

Nikola Jovanović napušta Jeremića i prelazi kod Đilasa?!

Potpredsednik Narodne stranke i šef beogradskog odbora te stranke Nikola Jovanović podneo je ostavku na sve stranačke funkcije i uskoro prelazi u stranku Dragana Đilasa, saznaje Gerila.

Kako saznajemo, Nikola Jovanović i Dragan Đilas o ovom transferu dogovarali su se u senci bojkota, a prostor za Jovanovića napravljen je i time što je Marko Bastać, doskorašnji šef beogradskog odbora Đilasove stranke, smenjen nakon što su njegovi saradnici odlučili da izađu na izbore u Starom gradu. Naš izvor nam otkriva da upravo Jovanović treba da preuzme rukovođenje beogradskom organizacijom u Stranci slobode i pravde Dragana Đilasa.

Podsetimo, Jovanović je i odbornik u Skupštini grada Beograda.

Da je Jovanović podneo ostavku u Jeremićevoj stranci, objavio je danas i Blic.

“Zbog neslaganja oko napuštanja Saveza za Srbiju i rasprave koju je tim povodom vodio sa Vukom Jeremićem pre nekoliko dana na sednici Gradskog odbora, Jovanović je odlučio da se povuče sa svih funkcija”, prenosi Blic reči svog izvora.

Blic takođe navodi da je u obrazloženju koje je stiglo u centralu Narodne stranke, Jovanović napisao “da ostavku podnosi zbog nepremostivih razlika po pitanju budućeg funkcionisanja Narodne stranke na nivou Beograda”.

Na poziv Blica, Jovanović nije želeo da komentariše saznanja o niegovoj ostavci, već je uz kratak odgovor “Nemam komentar” prekinuo vezu.

Comments

comments