Politika

Nikola Jovanović upozorava SNS da ne zloupotrebljavaju policiju u obračunu sa opozicijom

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke, Nikola Jovanović, upozorio je Srpsku naprednu stranku da ne zloupotrebljava policiju u obračunu sa građanima i opozicijom. On je takođe vladajuću stranku upozorio i da ne izaziva incidente i provokacije u Beogradu. Situacija najteža u opštini Rakovica.

 

SZS danas je ispred zgrade beogradske opštine Rakovica, organizovao akciju u kojoj su pored Jovanovića učestvovali i predsenik opštine Stari Grad, Marko Bastać, kao i drugi građani i aktivisti SZS-a.

„Situacija je posebno teška u Rakovici, gde je u nedelju predsednik opštine Vladan Kocić sa policajcima i aktivistima SNS-a organizovao opkoljavanje štanda Saveza i time sprečio građane da se obaveste o alternativama naprednjačkom režimu“, rekao je Jovanović ispred zgrade opštine.

On je naveo da SZS i Narodna stranka nude dragačiju viziju Rakovice, Beograda, ali i cele Srbije.

„Nudimo viziju Rakovice u kojoj će svako imati vodovod i kanalizaciju, u kojoj neće nedostajati obdaništa i škola, gde će se razviti biznis  oko železničke stanice, gde će vladati urbanistički red, gde ćemo izgraditi nove bulevare, jedan koji će povezati opštinu sa Mostom na Adi, a drugi od Trošarine do Vidikovca“ okupljenima je rekao Jovanović.

On je optužio predsednika opštine Rakovica, Vladana Kocića, da umesto izgradnje obdaništa koja nedostaju Rakovici i sprečavanja divlje gradnje, koja je posebno zastupljenu u rakovičkom naselju Miljakovac 3, organizuju provokacije usmerene protiv dela opozicije okupljene oko SZS-a, a da predizborna obećanja SNS-a nestaju nakon izbora.

„Kocić i Miličković prganizuju provokacije protiv opozicije, umesto da su izgradili pet obdaništa koja nedostaju Rakovici i sprečili divlju gradnju. Obećavali su izgradnju Bulevara patrijarha Pavla, a posle tačno dve godine, projekat je još u prvim fazama i opet se koristi u predizborne svrhe. Vlast je u Rakovici uništila i fabriku IMR“, naveo je Jovanović.

On je optužio i državnog sekretara MUP-a, Milosava Miličkovića, da lično rukovodi odredima batinaša, kao i da zloupotrebljava policiju u partijske svrhe, a svu odgovornost za bilo kakve incidente preneo je na Srpsku naprednu stranku.

„Državni sekretar MUP-a, Milosav Miličković, lično rukovodi batinaškim odredima i zloupotrebljava policiju u partijske svrhe. Više nećemo trpeti provokacije i upozoravamo ih da je sva odgovornost na njima. Mi ne želimo incidente, nego borbu argumentima, ali branićemo se ako budemo prinuđeni“, istakao je potpredsednik Narodne stranke.

U daljem obraćanju, Jovanović navodi da je sinoć priveden građanin beogradske opština Čukarice, zato što je uzeo spisak sa njegovim ličnim podacima od SNS aktivista i da je dva sata zadržan u policijskoj stanici.

„Ovde smo da pokažemo da se ne plašimo, ali i da nijedan opozicioni aktivista ili građanin neće biti ostavljen na cedilu“ rekao je on.

Nakon Jovanovića, obratio se i predsednik opštine Stari grad, Marko Bastać, koji je naveo na ništa nije čudno što su baš u Rakovici „uniformisani naprednjaci“ napali opozicione aktiviste, jer, kako Bastać ističe, upravo je opština Rakovica potrošila oko 20 000 evra na stranačku opremu za kampanju.

 

„Predsednik opštine je parama građana platio jakne, prsluke, majice, dukseve i kačkete koje stranački vojnici moraju da nose dok ucenjuju građane i prepadaju opozicionare“ rekao je Bastać, koji je pre nekoliko meseci ove tvrdnje i dokazao ispred zgrade opštine, kada se je i napravio kratak video snimak sa pomenujtim majicama, duksevima, prslucima i kačketima.

Comments

comments