Politika

Niški aerodrom je potpuno bezbedan, a Zorana je uhvaćena u laži!

Aerodrom “Konstantin Veliki” nema nikakav problem sa bezbednošću avio-operacija niti sa obezbeđivanjem samog aerodroma, kažu u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Srbije za portal Tango Six, čime demantuju ministarku Zoranu Mihajlović koja je izjavila da je bezbednost niškog aerodroma upitna “zbog nesposobnosti rukovodstva i niške vlasti”.

PROČITAJTE JOŠ: ŠTA SE ZAISTA KRIJE IZA HAPŠENJA MAJE ŠORŠOROV?

Aerodrom Niš je, prenosi Tango Six, predmet kontinuiranog nadzora od strane Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije.

Nadzor uključuje obavljanje redovnih i vanrednih inspekcija i provera, a u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu osim prethodno navedenih vrsta nadzora, uključuje i sprovođenje nenajavljenih testova. Osoblje koje obavlja operativne poslove na aerodromu „Konstantin Veliki“ je predmet nadzora po pitanjima kompetencija, obučenosti i posedovanja odgovarajućih licenci, sertifikata i potvrda o obučenosti – navode u Direktoratu.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO): KAKO MARIJAN I SNS UNIŠTAVAJU SKUPŠTINU

U slučaju utvrđivanja odstupanja od uslova u pogledu broja ovlašćenog osoblja ili bilo kakvih poremećaja njihovog procesa rada, piše Tango Six, Direktorat će prema operateru aerodroma preduzeti mere u skladu sa Zakonom o vazdušnom saobraćaju.

Podsetimo, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović u prošlonedeljnom video-obraćanju rekla je, između ostalog i da prepucavanja Grada Niša i rukovodstva aerodroma ugrožavaju bezbednost građana.

Na to je reagovala Inicijativa “Ne damo niški aerodrom”, poručivši ministarki da se ubuduće suzdrži od izjava o bezbednosti i poslovanju Aerodoma “Konstantin Veliki”, jer njima širi paniku i može da ošteti poslovanje aerodroma.

PROČITAJTE JOŠ: NOVI SNS RIJALITI: ŠTA ZNAČI VUČIĆEVA POSETA ERDOGANU

(izvor:juznevesti.com)

Comments

comments