Politika

NISU ZAISTA NI ODLAZILI: Srpska lista se vraća u Vladu Kosova

Srpska lista trebalo bi tokom ove sedmice da se vrati u Vladu Kosova iz koje su izašli krajem marta u znak protesta zbog hapšenja direkotra Kancelarije za Kosovo i Metohiju i glavnog pregovarača u dijalogu sa Prištinom Marka Đurića, prenose prištinski mediji.

PROČITAJTE JOŠ: NOVI SNS RIJALITI – ŠTA ZNAČI VUČIĆEVA POSETA TURSKOJ

Srpska lista će ove nedelje doneti odluku o povratku u Vladu Kosova nakon što je iz nje izašla u znak protesta zbog hapšenja zvaničnika srpske vlade Marka Đurića 26. marta u Kosovskoj Mitrovici, prenose Koha ditore i Epoka e Re.

Predstavnik kosovske vlade Halil Matoši naveo je da očekuje da Srpska lista nastavi aktivnosti u institucijama što pre.

PROČITAJTE JOŠ: EVO KAKO MARIJAN I SNS UNIŠTAVAJU NARODNU SKUPŠTINU!

“Zapravo, Srpska lista nikada nije u potpunosti prekinula odnose sa Vladom”, rekao je Matoši koji je u intervjuu za Epoka e Re negirao tvrdnje da kosovski premijer Ramuš Haradinaj pregovara sa Srpskom listom da se pod određenim uslovima vrati u Vladu.

Podsećamo, Srpska (SNS) lista nije izašla iz Vlade Kosova kada je ubijen Oliver Ivanović, već je to učinila posle incidenta sa hapšenjem Marka Đurića.

I tada smo smatrali da je ovaj incident bio isceniran, a ovaj potez Gorana Rakića i ekipe nas navodi da dodatno učvrstimo to mišljenje.

PROČITAJTE JOŠ: ŠTA SE ZAISTA KRIJE IZA HAPŠENJA MAJE ŠORŠOROV?

(izvor: N1, gerila.rs)

Comments

comments