Politika

NOVA LUDOST SNS-A: Naprednjaci organizuju kontramiting na Zlatiboru?!

“Susret u Vladi Srbije smo završili pre nego što smo ga i otpočeli, jer sam zahtevao da, ako smo već mi Zlatiborci pokazali da smo za dijalog i otkazali, još pre mesec dana, za 2. jul zakazanu protestnu “šetnju do Beograda”, ne može onda famozni Vučićev vladar iz senke Darko Glišić da, nakon toga, iznebuha, za danas organizuje nekakve kontramitinge i pokušaj agresije na slobodnu teritoriju Zlatibora, potpisujući monstruozne optužnice i poternice protiv čajetinskog rukovodstva”, izjavio je, posle jednominutnog “sastanka” sa ministrom Branko Ružićem, predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović (na slici ispod).

Stamatović je podsetio da su, kao znak dobre volje, na molbu premijerke Brnabić, u četvrtak, predstavnici lokalnih samouprava Paraćina, Šapca i Čajetine odložili raspravu u Savetu Evrope o pritiscima na ove zajednice.

PROČITAJTE JOŠ: ŠEST GODINA VUČIĆEVIH PREGOVORA U BRISELU: “NA KOSOVU NEMAMO NIŠTA”

– Hvala ministru na korektnosti i spremnosti na razgovor, ali i Paunović i Zelenović i ja smo napustili sastanak, pošto Ružić ne može da utiče na raspojasane naprednjake i zato smatram da je, od ovog trenutka, sva odgovornost za ono što se dešava ili se, ne daj Bože, može otrgnuti kontroli – na Srpskoj naprednoj stranci! – rekao je Stamatović i dodao:

– Ova provokacija, ova najava kontramitinga liči na onaj nesrećni 24. decembar 1996, kada su Milošević, Mira Marković, Vulin, Željko Mitrović i ostala kamarila bili pripravni da udare na sopstveni narod koji je protestvovao zbog izborne krađe. Sve ovo pokazuje da Vučićev režim ne poštuje ni Ustav ni zakon ni demokratske institucije i da, ako ne može milom, onda silom želi da ugasi i poslednja tri svetla u tunelu zvanom Srbija – rekao je Stamatović.

PROČITAJTE JOŠ: ČEMU SLUŽE STALNE POLICIJSKE I VOJNE VEŽBE DOK NAM KRIMINALCI DIVLJAJU PO ULICAMA?!

On je objasnio da naprednjacima nisu svete ni kosti srpskih stradalnika iz oslobodilačkih ratova, pošto bestijalno podmeću čajetinskoj lokalnoj upravi da je, navodno, “dala pod hipoteku i spomenik partizanima”, dok istovremeno taj isti SNS koristi poznato Studentsko odmaralište na Zlatiboru kao “generalštab svojih odreda za puč u Čajetini”.

Stamatović je podsetio da je imao nameru da, u ime Opštine Čajetina, između ostalog, zahteva da se van snage stavi antiustavno i protivzakonito doneta Uredba o proglašenju Parka prirode ”Zlatibor”; da prestane da se opstruiše izgradnja zlatiborske “Gold gondole” i da se tako “otkoči” budući razvoj Zlatibora i cele Zapadne Srbije; da odgovorni ljudi u Vladi i ministarstvima poštuju procedure jer Ustav i zakoni moraju da važe i za njih, i da ne donose političke odluke, na štetu opštine Čajetina i njenih građana.

PROČITAJTE JOŠ: GODINU DANA VLADE KOJA JEDINO UME DA KAŽE: “HVALA VUČIĆU”

(izvor: pravda.rs)

Comments

comments