Politika

Nova stranka: Isprobana mašinerija za izvlačenje para hara Er Srbijom

 

Kao bomba je svetskim portalima odjeknula vest da je Dankan Nejsmit, sadašnji generalni direktor Er Srbije, a bivši finansijski direktor kompanije Alitalija, jedan od glavnih osumnjičenih za bankrot Alitalije 2017. godine, a tokom strateškog partnerstva sa Etihad Ervejzom, navela je Nova stranka Zorana Živkovića.

 

„Kako je utvrdilo italijanski tužilaštvo, Etihad je bio umešan u brojne finansijske prekršaje u Alitaliji, uključujući lažno otkrivanje poslovnih informacija, što je na kraju pogoršalo finansijske probleme italijanskog prevoznika. Ostali osumnjičeni imenovani u istrazi uključuju članove tadašnjeg najvišeg rukovodstva Alitalije, članove Upravnog odbora i druge visoke zvaničnike kompanije i konsultante, među kojima je i pomenuti Nejsmit. Nova stranka podseća da je on prvobitno preuzeo funkciju šefa službe za finansijsku i poslovnu transformaciju u kompaniji Er Srbija, po dolasku u kompaniju 2017. godine, nakon čega je u decembru iste godine unapređen na mesto direktora, posle ostavke Daneta Kondića“, navodi se u saopštenju Nove stranke.

 

Nova stranka dalje upozorava da su posredi evidentni dokazi o isprobanoj mašineriji za izvlačenje para.

 

„I ovoga puta u pitanju je novac građana Srbije, jer je država po ugovoru Er Srbiji sve do 2017. redovno davala subvencije kako bi se nadomestio nedostatak gotovinskih sredstava u toj kompaniji, dok je ukupan iznos ostao do danas državna tajna. Sramno zato zvuče tvrdnje i obećanja aktuelnog režima, na čelu sa Aleksandrom Vučićem, koji se godinama kleo u “vekovni arapsko-srpsko prijateljstvo” i obećavao da će Er Srbija, uz pomoć Etihada, postati najprofitabilnija kompanija, iako su njeni gubici odavno alarmantni. Snažno povezana kriminalna mreža izvesno će i sa Er Srbijom učiniti isto što i Alitaliji, zbog čega je dužnost svih nas ne samo da javnosti ukažemo na kriminal i korupciju u samom vrhu, već i da se protiv istog odlučno i dosledno borimo“, navodi se u saopštenju.

 

Zato pozivamo građane da nam se pridruže u borbi, koja može i mora rezultirati ozbiljnim političkim udarcem režimu na izborima krajem aprila i označiti početak njegovog kraja. Tako ni džepovi građana više neće biti igračka u rukama domaćih i svetskih kriminalaca, koji su u iste odavno preduboko zavukli svoje prljave prste.

Comments

comments