Politika

NS: Međunarodne organizacije da se uključe u rešavanje problema u Linglongu

Narodna stranka Zrenjanin pozvala je danas međunarodne organizacije za zaštitu ljudskih prava i prava na rad da se uključe u rešavanje problema radnika fabrike „Linglong“ u tom gradu, koja ih „tretira kao robove“, jer se država Srbija „pravi kao da je sve u redu, a bahati ’investitori’, domaći i strani, rade šta im je volja“.

„Dve godine unazad, od samog početka priče o ’Linglongu’, sve u vezi sa tom fabrikom je rađeno mimo procedura. Pitali smo, tražili informacije od javnog značaja, ukazivali na probleme, ali su se nadležni, od opštinskog nivoa do najvišeg državnog nivoa, oglušili na naša pitanja, verovatno računajući da sve mogu da zastraše ili zataškaju“, navodi se u saopštenju Narodne stranke Zrenjanin.  

U saopštenju se podseća da se od polovine juna, kada je održan protest ispred „Linglonga“, nižu pitanja, a odgovora nema.

„Nijedna državna institucija ne reaguje, a situacija je sve katastrofalnija. Prvo je data naša zemlja, potom naš novac, pa je počela ’okupacija’ Zrenjanina i okoline. Radnici u ’Linglongu’ nemaju struju, vodu, grejanje, dovoljno hrane, nemaju pravo na lečenje, nisu vakcinisani protiv kovida, iako su to tražili“, navela je Narodna stranka Zrenjanin.

Comments

comments