Društvo

Šta o Vojislavu Šešelju misle njegovi “prezimenjaci” iz Hrvatske?

U poslednje vreme svedoci smo zategnutih odnosa Hrvatske i Srbije, izazvanim postupcima Vojislava Šešelja – gaženjem hrvatske zastave ispred Skupštine Srbije, psovanjem hrvatske delegacije koja je bila u poseti našoj zemlji, ali i planiranjem velikog mitinga u Hrtkovcima za 6. maj.

Posle psovanja “majke ustaške”, hrvatska delegacija demonstrativno je prekinula posetu Srbiji, i nakon toga usledili su “problem do problema”.

Hrvatske vlasti, nakon toga, proglasile su Aleksandra Vulina, ministra odbrane Srbije, “personom non grata” u Hrvatskoj, i to nakon što je izjavio kako o njegovom dolasku u Hrvatsku, na komemoraciju jasenovačkim žrtvama, može odlučivati samo Vrhovni komadant vojske Srbije, Aleksandar Vučić, a ne hrvatski ministar, što su hrvatske vlasti okarakterisale kao iskazano nepoštovanje hrvatskih institucija i zakona. Kao odgovor na ovu odluku hrvatskih vlasti, srpske vlasti proglasile su nepoželjnim, u Srbiji, ministra odbrane i potpredsednika Vlade Hrvatske Damira Krstičevića.

Zbog svih situacija koje su se desile prethodne nedelje, ali zbog mitinga koji lider radikala planira, uprkos svim zabranama, da održi u Hrtkovcima, novinari portala Espreso.rs kontaktirali su sa građanima Hrvatske – nosiocima istog prezimena Šešelj, i pitali ih kako gledaju na incidente koje je izazvao lider radikala.

Sagovornici “Espresa” iz Hrvatske i to iz Opuzena, Podgradine, Buk-Vlaka, Zagreba, Blace nisu imali ništa prijatno da kažu o svom prezimenjaku – Vojislavu Šešelju, pa su pitanja o njemu dočekali sa podsmehom. Neki su izričito odbili da daju bilo kakav komentar, a neki su ipak rekli po koju reč o svom ne tako dragom “prezimenjaku”.

– I ja sam Šešelj. On je valjda iz mog plemena. Ali, daleko mu kuća od moje, to imam da kažem, daleko mu kuća od moje –  rekla je za “Espreso” Anita Šešelj iz Opuzena.

Na pitanje kako komentariše postupke Vojislava Šešelja u poslednje vreme, kao i najavu mitinga u Hrtkovcima, Draga Šešelj iz Podgradine rekla je za “Espreso” da nije političar i da ne zna puno o tome.

– On je jad i tuga. Vojislav Šešelj može da bude i najbolji čovek na svetu – ali za mene je on to, jad i tuga – rekla je Draga Šešelj.

Dubravka Šešelj iz Buk – Vlaka kaže da u njihovoj kući on nije nikada tema.

– I mi smo Šešelj, ali uopšte ne komentarišemo Vojislava Šešelja. Mi smo apolitična porodica. On nije tema u našoj kući, niti je osoba za komentarisanje – rekla je naša sagovornica Dubravka Šešelj.

(Izvor: espreso.rs)

Comments

comments