Društvo

O2 i Prva su i zvanično u vlasništvu Srđana Milovanovića, brata visoko pozicioniranog SNS-ovca!

„Prva srpska televizija“ i Televizija O2 prodate su doskorašnjem vlasniku firme „Kopernikus Technology“, Srđanu Milovanoviću, objavio je Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Izvori VOICE-a su kazali da zvanično saopštenje povodom prodaje još nije stiglo ni zaposlenima u kompaniji, ali da se narednih dana očekuje i da se to saopšti javnosti.

Po tvrdnjama izvora, promenom vlasništva neće doći do promene uprave televizije.

Nezvanično, glavna promena će biti u „dodatnom favorizovanju Srpske napredne stranke“, s obzirom na to da je brat Srđana Milovanovića, novog vlasnika, Zvezdan Milovanović – poverenik SNS za Niš (na slici ispod).

VOICE navodi da je Srđan Milovanović kao jedan od vlasnika, nedavno „Kopernikus“ prodao „Telekomu Srbija“.

Novinari portala „Raskrikavanje“ su tada uvidom u poslovnu dokumentaciju utvrdili da je Srđan Milovanović svoje poslove u Srbiji godinama vodio sa „ofšor destinacija“.

PROČITAJTE JOŠ: NEMA DALJE: MOJ PREDSEDNIK JE TEMA ZA PISMENI U 6-TOM OSNOVNE! 

Doskorašnji vlasnik Prve televizije bio je Grk Teodoros Kirijaku, vlasnik „Antenna Media Group“ iz Atine.

Pored „zemaljskih kanala“ s nacionalnom frekvencijom, Prve srpske televizije i televizije O2, u sklopu kompanije su i kablovski kanali Prva Plus, Prva Life, Prva World, Prva Kick i Prva Max.

Srđan Milovanović, bivši suvlasnik Kopernikusa i novi vlasnike TV Prva, B92.net i TV O2, koje je kupio za 180 miliona evra, u prvoj izjavi posle zvaničnog saopštenja, rekao je za Raskrikavanje da će kupovina televizija biti obavljena preko njegove firme na Kipru.

I dalje se čeka odluka Komisije za zaštitu konkurencije koja treba da proceni da li bi ova akvizicija narušila fer tržišne uslove, ali Srđan Milovanović smatra da je to gotova stvar.

„Naravno da može da se desi da odluka bude negativna, ali ove dve televizije nemaju 40 odsto učešća u tržištu tako da mislim da će biti pozitivna“, kaže Milovanović za Raskrikavanje.

Milovanović ističe i da mu, kada je u novembru prodao Kopernikus Technology, motiv nije bio kupovina ove dve televizije. On tvrdi i da Telekom nije imao nikakvog uticaja na njegovu odluku da kupi O2 i Prvu, gde, kako uverava, neće biti promena uređivačke politike.

„Nikakvih promena, samo će na O2 biti mnogo više sporta“, kaže novi vlasnik za Raskrikavanje.

Kupovina TV Prva i O2 dolazi nakon što je Kopernikus Corporation u novembru prodala kablovskog operatera Kopernikus Technology državnom Telekomu za oko 190 miliona evra.

PROČITAJTE JOŠ: IZA NELEGALNOG OBJEKTA NA PANČIĆEVOM VRHU STOJI SNS-OV BATINAŠ ZELJA?!

Kompanija Antena grupa saopštila je juče da je postigla dogovor sa preduzetnikom Milovanovićem o preuzimanju 100 odsto osnivačkih prava Antena grupe u Srbiji i Crnoj Gori.

U vlasništvu Antena grupe su Prva televizija, O2 TV, Prva TV Crna Gora, Play radio, šest kablovskih kanala i tri portala: Prva.rs, O2tv.rs i B92.net. Vrednost akvizicije je 180 miliona evra.

– Zadovoljni smo što smo izabrali pravog vlasnika pod čijim će vođstvom kompanija nastaviti fazu progresivnog rasta i daljeg jačanja liderske pozicije na tržištu – rekao je Teodor Kirijaku, vlasnik Antena grupe.

PROČITAJTE JOŠ: VELIKI PROTESTU U SUBOTU (18H) NA STUDENTSKOM TRGU!

(izvor: beogradski-glas.rs / blic.rs)

Comments

comments