Politika

Obradović: Kako to nevakcinisani ugrožavaju vakcinisane?

Lider Dveri Boško Obradović kazao je u intervjuu za Politiku da su kovid propusnice “moderni ausvajsi”, a da “vakcinisani mogu mogu biti ugroženi samo od vakcine”, a ne od nevakcinisanih.

“Kako to nevakcinisani ugrožavaju vakcinisane”, uzvratio je Obradović kontrapitanjem na pitanje novinara, apropo protivljenju kovid propusnicama, da li misli “da oni koji su se vakcinisani nemaju pravo da budu sigurni, da ih ne ugrožavaju oni kojima su njihova prava neprikosnovena, a tuđa nebitna”.

“Vakcinisani mogu biti ugroženi samo od vakcine, ako ona nije dovoljno ispitana i sigurna, a sada je jasno i da ih uopšte ne štiti od dobijanja bolesti protiv koje su vakcinisani. Onda ispada da bi i vakcinisane trebalo testirati da li nose virus. Bez obzira na to koliko puta se vakcinišu, oni i dalje obolevaju, a mnogi među njima i umiru, kao i oni koji nisu vakcinisani. Kovid propusnice su moderni ausvajsi 21. veka, kao što je odvajanje nevakcinisanih od vakcinisanih jeziva diskriminacija i kršenje osnovnih ljudskih prava i sloboda koje nas vraća u neka totalitarna vremena”, kazao je Obradović.

On je naveo i da “Dveri nisu antivakseri”, te da svi koji žele imaju pravo da se vakcinišu, “kao što naš Ustav svima garantuje da sami odlučujemo o svome zdravlju”.

Comments

comments