Politika

Obradovic poručio Zelenovicu – ako izadjes na izbore, letiš iz SZS

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je da gradonačelnik Šapca i lider stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović ne može ostati u Savezu za Srbiju, ukoliko izađe na lokalne izbore u Šapcu.

“SzS ima zajednički stav: Ko želi da izadje na Vučićeve lažne izbore, od republičkog, preko pokrajinskog, do lokalnog nivoa, ima na to pravo, ali naravno ne u okviru SzS i ne može biti deo jedinstvene srpske opozicije koja bojkotuje izbore na svim nivoima”, rekao je Obradović novinarima u Čačku.

“Stvar je veoma jednostavna i ne vidim nikakav problem”, rekao je on.

On je ocenio da je migrantska politika aktuelne vlasti doživela neuspeh i da je Srbiji potrebna nova migrantska politika.

“Krijumčarskim putem, kršeći sve naše zakone, svakoga dana u Srbiju ulaze novi migranti, ali iz Srbije više ne mogu dalje jer su zatvorene sve granice prema Mađarskoj, Rumuniji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Oni jednostavno ne mogu ni napred ni nazad i ostaju u Srbiji, što traži potpuno novi pristup migrantskoj krizi i novu politiku po ovom pitanju”, rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Čačku.

On je ocenio da je vreme za preispitivanje politike aktuelne vlasti prema migrantskoj krizi koja, prema njegovoj oceni, nosi ozbiljne bezbednosne i svake druge opasnosti za sve građane Srbije.

Obradović je najavio da će Dveri u četvrtak u Skupštini Srbije na posebnoj konferenciji za medije predstaviti “Sretenjsku rezoluciju Dveri” o novoj migrantskoj politici.

 

Izvor: Beta

 

Comments

comments