DruštvoPolitika

Odakle?! “Putevi” u minusu, a nabavljaju automobile od 20 miliona dinara!

Javno opreduzeće “Putevi Srbije” raspisalo je tender za kupovinu 11 novih službenih automobila koje planira da plati 20,8 miliona dinara bez PDV.

Iz tenderske dokumentacije objavljene na portalu Uprave za javne nabavke može se zaključiti da je od 11 vozila devet sa skromnijom opremom koja uključuje vazdušne jastuke za vozača i suvozača, podesiva sedišta, komfort telefoniranje i kontrolu pri vožnji u brdima.

Specifikacijama se od prodavaca traži da ta vozila imaju motor zapremine od 1.350 do 1.400 kubika i sa evro šest standardom, da kao pogonsko gorivo koriste benzin, a da je karoserija crna.

Za preostala dva vozila se traži identična, bogatija oprema, a jedina razlika između ta dva automobila jeste to što će jedno imati slabiji motor i kao pogonsko gorivo koristiti dizel umesto benzina.

Oba moraju imati pogon na sva četiri točka, motor sa evro šest standardom i metalik crnu karoseriju.

Od tražene opreme od ponuđača se zahteva da ta dva vozila imaju klima-uređaj sa tri zone, vazdušne jastuke za vozača i suvozača, pa i za kolena vozača, sedišta sa grejačima, tonirana stakla, komande na volanu, navigaciju, senzore za kišu i parkiranje, kao i aluminijumske felne.

Jedan od uslova za prodavce je i da imaju ovlašćene servise u tri grada Srbije i to minimum pet u Beogradu, dva u Novom Sadu i jedan u Nišu, dok se za isporučene automobile traže garancije od dve godine ili minimalno 120.000 pređenih kilometara za sve kvarove.

Rok za predaju ponuda je 27. decembar 2017. godine.

Prema podacima Agencije za privredne registre, “Putevi Srbije” su drugi najveći gubitaš u Srbiji sa neto gubitkom od 13,1 milijardu dinara u 2016. godini, što je za čak 36,7 odsto više nego u prethodnoj godini.

(izvor: b92.net)

Comments

comments