Politika

ODAKLE, SANDRA? Torbica narodne poslanice 5.000 dolara?! (FOTO)

Narodna poslanica Srpske napredne stranke Sandra Božić očigledno voli da prati modne trendove i svoje Instagram pratioce “počasti” pozerskim fotografijama. Ali jedna fotografija ipak je zapala za oko…

Naime, poslanica Sandra je iskoristila jesenji ambijent da ispozira u pripijenoj mini haljini, čizmama preko kolena i sa torbicom čija cena debelo prevazilazi njenu poslaničku platu!

U pitanju je luksuzna Chanel torbica čija vrednost ide preko vrtoglavih 5.000 dolara.

Poslanica Sandra je očigledno ponosna na ovaj preskupi aksesoar koji se širom sveta smatra statusnim simbolom, ali nije baš jasno kako se status narodne poslanice u zemlji Srbiji uklapa sa istim, posebno imajući u vidu da njena mesečna poslanička plata iznosi oko 100.000 dinara, a da drugih primanja – ako je suditi po prijavi Agenciji za borbu protiv korupcije – nema!

I dok u Srbiji skoro dva miliona ljudi živi na ivici siromaštva, mnogi se s razlogom pitaju odakle jednoj narodnoj poslanici torbica koja košta onoliko koliko iznosi i njena polugodišnja zarada.

Ili je možda u pitanju samo dobra kopija čuvene Chanel torbice?

Inače, poslanica Božić se “proslavila” pre godinu i po dana kada se svom stranačkom kolegi Aleksandru Martinoviću pridružila u štrajku glađu na stepenicama ispred Narodne skupštine. Njihov štrajk je bio “kontra štrajk”, odnosno odgovor na štrajk gladju koji je prvi započeo poslanik Miladin Ševarlić, a potom i Boško Obradović. Božićka je sutradan štrajk prekinula, nakon što ju je navodno pozvao njen šef Aleksandar Vučić.

Pre tog događaja nije bila previše poznata u javnosti. U poslaničku klupu zasela je 2018. godine, a pre toga, od 2015. godine, vršila je funkciju direktorke pančevačkog JKP “Grejanje”. Rukovodila je i gradskim odborom SNS Pančevo.

Comments

comments