Politika

ODMAZDA SNS-a: Dvoje direktora osnovnih škola razrešeno i poslato na prinudni!

Režim Srpske napredne stranke samo tri nedelje nakon okončanja izbornog procesa započeo je odmazdu prema političkim neistomišljenicima, a od naprednjačke kazne nisu pošteđeni ni prosvetni radnici!

Tako su razrešenja sačekala dvoje direktora osnovnih škola – Natašu Zec, direktorku OŠ iz Laćarka, i Aleksandra Umetića, direktora OŠ iz Kuzmina. “Greh” ovih višegodišnjih direktora škola, koji su za svoj rad dobijali najviše ocene, sastojao se izgleda samo u tome što su se usudili da na lokalne izbore u Sremskoj Mitrovici izađu kao opozicija vladajućoj stranci! Oni su se kandidivali na listi Grupe građana “Grad za sve nas”, koja je na izborima dobila 11 mandata, te su tako i Zec i Umetić postali odbornici u lokalnom parlamentu.

Kako se ističe, naloge za razrešenja je izdao ministar prosvete Miladin Šarčević, i to na intervenciju njegovog kolege ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića. Opravdano se sumnja da je upravo Nedimović, inače nekadašnji prijatelj razrešenog Umetića, urgirao da ovo dvoje direktora budu razrešena.

Zec i Umetić su razrešeni i poslati na prinudni odmor bez rešenja o prinudnom. Slučaju nije pristupio nadležni pokrajinski sekretarijat, već je on preskočen.

“Nedimović je verovatno bio besan zato što ne podržavamo SNS i ja sam ubeđen da je ovo na političkoj osnovi. Ne mogu da tvrdim da je Nedimović kriv zato što nemam neki konkretan dokaz, ali ću ga imati kada pokrenemo upravni spor”, naveo je Umetić za Gerilu.

Zec je potvrdila priču svog kolege i dodala da joj je u potpunosti nejasan postupak razrešenja uzevši u obzir da njen kolega i ona imaju visoke ocene kada je u pitanju rangiranje škola i na mestu direktora su preko 10 godina.

 

Foto: Facebook/Nataša Zec i Aleksandar Umetić sa piscem Markom Vidojkovićsm

Comments

comments