PolitikaSvet

OKLOPNA VOZILA NA ULICAMA PODGORICE Građani uznemireni (VIDEO)

Kolona oklopnih vozila crnogorske policije primećena je danas rano ujutru na ulicama glavnog grada Podgorice. U svetlu tenzija i svakodnevnih “varničenja” između građana koji već više od mesec dana protestuju protiv Zakona o slobodi veroispovesti i policije, ovaj snimak izazvao je uznemirenost, pogotovo na društvenim mrežama.

Izvor: krstarica

 

Na snimku se vide četiri oklopna transportera u čijoj pratnji su dva policijska džipa, na početku i kraju kolone, koji ih sprovode putem, uz uključena rotaciona svetla.

Snimak je objavio crnogorski opozicioni političar Marko Milačić.

– Iz pravca Nikšića, u 08:35, u Podgoricu stižu oklopna vozila – napisao je Milačić na Fesjbuku.

Kako pišu podgoričke “Vijesti”, koje su pitanja o oklopnim vozilima prosledila cnorogorskom MUP, oklopna vozila su se vraćala sa “redovne, planske aktivnosti”.

Uprkos tome, građani, posebno srpske nacionalnosti, reagovali su uznemireno na ovakve prizore. 

Podsećamo, u subotu je primećena i u najamnju ruku neonična “gradjevinska” aktivnist na severu Crne Gore, u blizini same granice. Naime, meštani sela Adrović u blizini Pljevalja, javili su tamošnjim medijima da se na samoj granici “kopa rov”, dubine nekoliko metara.

Izvor: Blic

Crnogorska policija je i tada izdala saopštenje u kom je navela da su u pitanju ranije dogovoreni radovi na povećanju bezbednosti, odnosno sprečavanju ilegalnih prelazaka granice između Srbije i Crne Gore. Ipak, taj sporazum između dve zemlje potpisan je pre više meseci, pa se postavlja pitanje: zašto se psrovodi baš sada i baš na ovakav način?

Jasno je i zbog čega su tenzije i nedoumice prisutne kod građana: u crnogorskim gradovima već više od mesec dana traju protestna okupljanja zbog Zakona o slobodi veroispovesti. Ta okupljanja ozbiljno su uzdrmala crnogorsku vast, vladajuću Demokratsku partiju socijalista i njihovog predsednika MIla Đukanovića.

Izvor: Blic, Tanjug

 

 

Comments

comments