Politika

Omladina DS: Nećemo dozvoliti da ukradu mladost budućim generacijama

Povodom 30 godina od osnivanja, omladina Demokratske stranke poručila je da neće dozvoliti da im drugi ukradu budućnost kao što su im ukrali mladost, a da od vrednosti na kojima je osnovana DS nikada neće odustati.

Njihov tekst u celosti prenosimo u nastavku.

 

“Kada je Demokratska omladina osnovana 12. maja 2020. godine, Srbija kakva je ova u kojoj živimo danas nije bila cilj kome smo težili, već povod da je menjamo, da se menjamo i da se borimo.

Mi, omladinci Demokratske omladine, imali smo priliku, na žalost naše generacije, da odrastamo u najužasnije vreme i da umesto iz knjiga, učimo iz tragičnih iskustava zbog kojih ne smemo da ćutimo i zbog kojih moramo da se borimo da sutra nove generacije imaju lepšu budućnost i perspektivu.

Ukradena nam je mladost, ali nećemo dozvoliti da onda bude ukradena novim generacijama, nećemo dozvoliti da nam ukradu budućnost.

Srbija je 2012. godine dobila status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji i tada 2020. godina, kao daleka, ali dostižna godina za stupanje u članstvo Evropske unije, pala je u vodu kako su sistemski krenule da se urušavaju institucije, vladavina prava i kada je zavladao medijski mrak.

Uspomene iz dvedesetih godina postale su nova realnost.

Vrednosti na kojima je Demokratska omladina osnovana su imperativ od kojeg nikada nećemo odustati.

Borićemo se i dalje za Srbiju – zemlju jednakih šansi, zemlju u kojoj živimo, u kojoj se obrazujemo, radimo, stvaramo porodice i ne bežimo trbuhom za kruhom kako bismo obezbedili elementarnu egzistenciju.

Znamo ko smo i znamo gde idemo!”

Comments

comments