DruštvoPolitika

“Ono što je Obradović u Krušiku, to je Senta u MUP – Nemoć da ih zaštitimo je naša sramota!”

Advokat Ivan Ninić na svom profilu na društvenoj mreži Tviter osvrnuo se na slučaj inspektora Slobodana Milenkovića Sentu, koji je otkrio “Jovanjicu” i uhapsio vlasnika imanja Predraga Koluviju, a zbog čega proteklih meseci trpi stravične pritiske i optužbe. Ninić navodi da je Milenković bio udarna pesnica MUP, te da je u slučaju “Jovanjica” pokazao kako jedan službenik policije bi trebalo da postupa, ali i kakve rezultate daje operativni rad kada na njegovom putu ne stoje određeni “filteri”.

„Kazna za „Jovanjicu“ i dalja devastacija institucija i satanizacija pojedinaca. Inspektor Milenković je bio udarna pesnica celog MUP-a i predvodio je najznačajnije odeljenje. Posao je smatrao smislom života, nije imao radno vreme, ali je imao neverovatnu moć zapažanja i povezivanja. U predmetu „Jovanjica“ je pokazao kako treba da postupa svaki pripadnik policije, šta podrazumeva operativni rad i kakve rezultate daje ukoliko ne postoji filter i usko grlo. Spletom okolnosti Izbegao je tužioca u BG, dozvolu izvršne vlasti za akciju i curenje info u druge službe“, naveo je Ninić u tvitu.

Kako je istakao, brzina rada inspektora Milenkovića dovela je do toga da mi danas imamo optužnice za slučaj najveće plantaže opojne droge u ovom delu Evropu.

„Odobrenje za pretres “Jovanjice“ obezbedio je ad hoc preko VJT Sremska Mitovica, sa rokom važenja 3 dana i maestralno je obavio posao, što je rezultiralo podizanjem optužnica „Jovanjica 1 i 2“, ali rasvetljavanje i drugih srodnih predmeta koji su bili u radu. Milenković je dao više iskaza, izveštaja i beleški povodom „Jovanjice“, a jedan iskaz detaljan postao je i sastavni deo optužnice „Jovanjica 1“. Tužilac ga je predložio za svedoka i pojaviće se sa kolegama na glavnom pretresu kao svedok tužilaštva. On u iskazu kaže da je radio predmete gde je imao operativna saznanja da su lica rasturala marihuanu proizvedenu upravo u „Jovanjici“, ali „ne bi sada o detaljima“, što znači – sve se zna i priča je mnogo šira i ozbiljnija i ne može tako lako da se zatvori“, naveo je Ninić.

Dalje navodi da „Jovanjica“ najbolje ilustruje bolest društva i sistema u kojem živimo.

„Uostalom „Jovanjica 2“ najbolje ilustruje svu bolest drustva, sistema i države i ta optužnica je pokazatelj zašto ovaj predmet nikada ne bi dočekao redovno sudsko procesuiranje, da ga Milenković nije ovako „bočno“ završio, a ujedno time i sebe penzionisao i izložio paklu. S obzirom na saznanja, postignuti rezultat, efekte i zemljotres koji je napravio bez odobrenja vrha vlasti, Milenković mora da bude izložen satanizaciji i kriminalizaciji, i podmetanju problematičnih kolega iz policije, kojima je ovo životna šansa da napreduju i da ih ne pohapse. Sudbina Slobodana Milenkovića je sudbina svakog časnog policajca koji pomisli da uradi nesto slično i cena koju će platiti, a da ne govorimo o tome koliko će ovaj primer da osokoli sve narkodilere u Srbiji kojima je on, svojim pristupom poslu, bio najveći problem“, napisao je Ninić i dodao:

„Ipak, verujem da će ovo društvo, odnosno deo društva, u narednom periodu, tek biti u prilici da sagleda efekte rada inspektora Milenkovića i da shvati koliko je država razvaljena i kriminalizovana, zašto ovolika galama i nervoza, čemu i kome služi policija, ali i druge institucije Ono što je Aleksandar Obradović u Krušiku, to je posle „Jovanjice“ Milenković u MUP-u. Nemoć da im adekvatno pomognemo i da ih još jače podržimo i zaštitimo od progona je naša sramota i nemogućnost da sagledamo dimenzije onoga što su uradili u javnom interesu, a ne privatnom“, naveo je Ninić.

Comments

comments