Politika

OPET PRETI: Nećete moj plan za KiM? E pa, za nekoliko decenija branićete i Vranje!

Aleksandar Vučić poručio je danas političkim protivnicima, koje je nazvao „prevarantima, pokvarenjacima i licemerima“, da će dva sata da gleda u kameru bez straha i pokazaće i dokazati „koliki su prevaranti i lažovi“.

U obraćanju novinarima posle polaganja kamena temeljca za nemačku fabriku autodelova Forverk u Čačku, Vučić je rekao da će u tom nastupu da pokaže dokumente koje mu je dao „šef jedne zapadne službe“, u kojima stoji šta oni sve pišu protiv njega.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ I IRINEJ PRAVE PROBLEM SA CRNOM GOROM DA NE BI PRIČALI O KOSOVU

Odgovarajući na pitanje o rešenju kosovskog problema, on je poručio da o tome neće još da govori „detaljno i temeljno“, ali da će drugi put „odgovoriti svima u Srbiji i svetu“, a reći će i koje su to strane sile i službe koje se bave raznim stvarima.

Za razliku od drugih, neću pilatovski da perem ruke, poručio je Vučić.

Prema njegovim rečima, te „sile i službe“ neće Srbima da daju ni podelu Kosova ni bilo šta slično, nego, kao i neki u zemlji, „žele da onemoguće Srbiju da se posveti svojoj budućnosti“.

Vučić je konstatovao da su mnogi koji su bili na vlasti pre njega imali mnogo veće šanse za rešavanje kosovskog problema i nisu ništa uradili.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO): GRAĐEVINSKA INSPEKTORKA DRŽAVNIM NOVCEM RENOVIRA SVOJ STAN!

Mi danas neamo gotovo nikakve šanse da nešto dobijemo, ocenio je on, pozivajući političke protivnike da „ne budu tobože zabrinuti i licemerni“, nego da ga sruše sa vlasti.

Hoćete da se lažemo, nećete etničke granice i razgraničenje sa Albancima – kažite to narodu, poručio im je Vučić, pitajući da li znaju, ako ovakvo stanje ostane, šta će za nekoliko decenija biti sa Vranjem i jugom Srbije.

On je naglasio i da ne treba prećutkivati činjenicu, koju svi znaju, da 90 odsto kosovskih Srba južno od Ibra, pored srpskih, ima i dokumenta Kosova.

U prevodu, sve ovo što je Vučić danas ispričao može da se kaže na sledeći način:

Ne želite moj plan za Kosovo (koji još uvek ni ne znamo tačno kakav je), e pa onda ćete da snosite posledice.

Pritom, ovo plašenje nekakvom “odbranom Vranja”, pretpostavljamo od Albanca, trebalo bi valjda da zastraši i političke protivnike i građane.

Ako je i od Vučića – previše je!

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): SPREČENO ISELJENJE, POLICIJA TUKLA PA PRIVELA AKTIVISTE!

(izvor: danas.rs/gerila.rs)

Comments

comments