Politika

“Opozicija mora da se ujedini, ne smemo da dozvolimo dalje propadanje zemlje”

Izvršni odbor Pokreta za preokret, na sinoćnoj sednici, ovlastio je predsednika Pokreta za preokret Janka Veselinovića (na slici ispod) da nastavi pregovore u vezi sa formiranjem Saveza za Srbiju.

PROČITAJTE JOŠ: DAN POSLE: ZAŠTO JE VUČIĆ POBEGAO IZ NIŠA?

Ocenjeno je i da je objedinjavanja istinske opozicije u Srbiji neophodno, a da je posebno važno da sve političke organizacije koje su činile beogradsku koaliciju, okupljenu oko Dragana Đilasa, budu deo Saveza za Srbiju. Izvršni odbor istakao je važnost prevazilaženja različitih gledanja na koncept Saveza, s obzirom na ozbiljnost posla koji čeka opoziciju i posebno imajući u vidu sveopšte propadanje zemlje i autokratski režim koji vlada uz pomoć straha, medijskog mraka i kupovine glasova.

Obzirom da građani posle godina straha i apatije konačno pokazuju da im je dosta ovog režima (što nedavni protesti u Nišu, Kragujevcu i Prokuplju jasno govore), ujedinjenje opozicije bi bilo od vitalnog značaja za promenu režima SNS-a.

PROČITAJTE JOŠ: ANA JE SPREMNA I DA PRIZNA KOSOVO? “POTPISAĆU SVE ŠTO TREBA”

Sa te strane, ova inicijativa koja dolazi od Pokreta za preokret bila bi dobra polazna tačka i jasna poruka svim pravim opozicionim partijama i pokretima da je cilj promena ovog katastrofalnog režima i da sve ostalo treba da bude podređeno tome.

PROČITAJTE JOŠ: “BRAĆA VUČIĆ SU PROSLAVILA U BEČU PRVU MILIJARDU EVRA”

Comments

comments