KoronaPolitika

Opozicione stranke i pokreti: Hitno omogućiti novinarima slobodno izražavanje

Savez za Srbiju, Pokret slobodnih građana, SDS, Ne davimo Beograd, Građanska platforma i Državotvorni pokret u zajedničkom saopštenju osudili su onemogućavanje novinarima da ubuduće postavljaju pitanja na konferencijama za štampu Kriznog štaba, ocenivši da “konferencije za novinare bez novinara nisu konferencije za novinare”.

 Ove stranke i pokreti navode da postavljanje pitanja elektronskim putem ne može biti zamena za prisustvo konferencijama za štampu, “pogotovo ako znamo da će medijske službe prethodno ‘pretresati’ pitanja nezavisnih novinara”.

“Ako se uzme u obzir apsolutna prorežimska orjentisanost svih televizija sa nacionalnom frekvencijom i sramotno tabloidizirano izveštavanje većine dnevnih novina, u kojima se blati opozicija i nezavisni intelektualci, može se zaključiti da medijski mrak nikada nije bio dublji”, navodi se u saopštenju.

Nevedeni pokreti i stranke traže da se sramna odluka odmah opozove i da se novinarima omogući slobodno izveštavanje i nesmetan pristup informacijama.

Comments

comments