Politika

Organizatori protesta poručili Vučiću: Ako želiš da nas saslušaš – dođi u subotu na protest!

Organizatori građanskog protesta “1 od 5 miliona” uputili su zahtev predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da do subote, 29. decembra, u 18 časova, smeni ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića, kao i da tada dođe na plato ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, ukoliko hoće da sasluša nezadovoljne građane.

PROČITAJTE JOŠ: ER SRBIJA ZABRANILA NEZAVISNE NEDELJNIKE NA AERODROMU!

Vučić je ranije danas izjavio da je spreman da sasluša nezadovoljne građane koji protestuju na ulici i podlegne njihovim pritiscima, nakon čega su se organizatori protesta “1 od 5 miliona” oglasili pisanim saopštenjem u kojem su predsedniku Republike poručili:

“Do subote, 29. decembra, u 18h, smenite Nebojšu Stefanovića, zbog kriminalizacije društva i vređanja protestanata. Ostajemo pri ranije iznetim zahtevima, na koje ćute oni kojima su upućeni.”

Vučiću na kraju saopštenja poručuju da ukoliko hoće da sasluša nezadovoljne građane sa protesta, u subotu u 18 sati dođe na plato ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ: DRAGAN VELIKIĆ: REŽIM SE MOŽE SKINUTI SAMO NA ULICAMA!

“Mi ćemo biti tamo i čekamo vas”, navode organizatori u saopštenju.

Organizatori protesta “Jedan od pet miliona” ranije su saopštili da će se okupljati svake subote dok ne budu ispunjeni njihovi zahtevi – otkrivanje nalogodavaca ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, napada na predsednika Levice Srbije Borka Stefanovića i na novinara Milana Jovanovića, kao i da protestna okupljanja dobiju pet umesto jednog minuta u Dnevniku Radio-televizije Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: KOME TREBA JOŠ 1000 KOMUNALNIH POLICAJACA?!

(izvor: N1)

Comments

comments