Politika

OSTAVKA BABIĆA: Da li će se desiti isto što i sa Batom Gašićem?

Ministar policije Nebojša Stefanović saopštio je da će direktor “Koridora Srbije” Zoran Babić podneti ostavku zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila u Doljevcu, a u kojoj je jedna osoba poginula.

Stefanović je rekao da Babić nema ličnu odgovornost jer nije upravljao motornim vozilom, ali da će ostavku podneti imajući u vidu da se “radi o vozilu Koridora”.

PROČITAJTE JOŠ: 8 PITANJA ZA VLADU SRBIJE POSLE STRAVIČNE NESREĆE KOD NIŠA

Prethodno je uhapšen vozač Zorana Babića zbog nesreće u Doljevcu. Vozaču automobila marke “škoda” D. S. (35) određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izazvao saobraćajnu nesreću na naplatnoj stanici Doljevac, u kojoj je jedna osoba stradala, dok je pet povređeno.

Koridori: Uobičajena praksa u međunardonim ugovorima, izvođač obezbeđuje vozila

Koridori Srbije saopštili su, povodom navoda da je automobil, u kojem se u trenutku nezgode nalazio direktor Koridora, u vlasništvu bugarske firme “Trejs”, koja je inače jedan od izvođača radova na Кoridoru 10, “da je reč o uobičajenoj praksi u međunarodnim ugovorima u celoj Evropi i svetu”.

“Prema toj ugovornoj obavezi izvođači radova su dužni da obezbede opremu i vozila za potrebe investitora i inženjera (nadzornog organa), a u cilju realizacije projekta. Predstavnici investitora i inženjera ovu opremu i vozila koriste tokom cele realizacije projekta, a oni potom postaju vlasništvo investitora tek po završetku svih radova i okončanju ugovora”, navodi se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) POBOGU, DETE: ZAŠTO OVAJ MALI ŽELI DA VUČIĆ BUDE KUM NJEGOVOJ BRAĆI I SESTRAMA?!

Koridori Srbije još su negirali da je automobil koji je učestvovao u saobraćajnoj nezgodi imao rotaciona svetla i blinkere, navodeći da nijedan automobil koji je na raspolaganju “Koridorima Srbije” i koje ta kompanija koristi ne poseduje rotaciona svetla i blinkere.

Ta kompanija je apelovala da se jučerašnja “saobraćajna nesreća ne zloupotrebljava i ne koristi u političke svrhe”.

Nama posle ovoga ostaje da se zapitamo: da li će slučaj Zorana Babića proći kao i slučaj Bate Gašića od pre nekoliko godina?!

Sećate se da je Gašić smenjen posle neprimerene izjave o “novinarkama koje lako kleknu” i da je posle kraće pauze i odmora od zvaničnih funkcija – postao šef BIA?!

Da li isto čeka i Zorana Babića?

PROČITAJTE JOŠ: ORGANIZATORI PROTESTA POZVANI NA INFORMATIVNI RAZGOVOR!

(izvor: N1, gerila.rs)

Comments

comments