Politika

Oštetili budžet za preko 200.000 evra – DS podneo krivične prijave!

Antikorupcijski tim Demokratske stranke počeo je sa radom i podneo je prvu krivičnu prijavu protiv direktora Direkcije za javni prevoz grada Beograda Uglješe Mitrovića i NN lica kao saizvršilaca krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja.

Filip Isailović, šef Antikorupcijskog tima DS, ovim povodom izjavio je:

„Uglješa Mitrović je 28. decembra 2015. godine u Beogradu ugovorio i potpisao sa konzorcijumom privatnih prevoznika ugovor o javnom gradskom prevozu ukupne vrednosti veće od 54 milijarde dinara na period od 10 godina, iako su u skladu sa tada važećim aktima grada Beograda bili u obavezi da potpišu takav ugovor na rok od 5 godina, čime su konzorcijumu privatnih prevoznika omogućili dodatne prihode od preko 27 milijardi dinara na štetu grada“.

Prva krivična prijava Antikorupcijskog tima DS: Oštetili budžet za preko 200 hiljada evra! Isailović je naglasio da je na ovaj način nezakonito navedenom konzorcijumu omogućeno da prihoduje dvostruko više nego što je gradskom odlukom bilo dozvoljeno, odnosno 27.000.294.970 dinara, što iznosi skoro 230 hiljada evra.

Isailović je pozvao sve građane, organizacije i medije da dostave sve informacije koje poseduju o kriminalu i korupciji.

„Ukoliko postoji osnov mi ćemo podneti krivične prijave i kroz institucije se boriti da pravda pobedi. Naglašavam da mi nismo sud niti tužilaštvo, verujemo u institucije i uređenu državu. Borićemo se svakog dana da Srbija postane pravna država, zemlja vladavine prava gde su kriminalci u zatvorima a ne na ulicama i državnim kancelarijama“.

Informativna služba DS 

(Izvor: DS.org.rs)

Comments

comments