Društvo

Otkud Goranu Vesiću interni novinarski mejlovi?!

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić optužio N1 za neprofesionalizam. Kao dokaz za takvu ocenu Vesić navodi interni mejl u koji je, kaže, imao uvid. A reč je o mejlu sa planom, temama i pitanjima koja su deo uobičajene komunikacije naših urednika i novinara. Vesić je tako bio spreman za pitanja koja su mu na konferenciji postavljena.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić optužio N1 za neprofesionalizam. Kao dokaz za takvu ocenu Vesić navodi interni mejl u koji je, kaže, imao uvid. A reč je o mejlu sa planom, temama i pitanjima koja su deo uobičajene komunikacije naših urednika i novinara. Vesić je tako bio spreman za pitanja koja su mu na konferenciji postavljena.

Loading…

“Ja ću danas objaviti mejl koji je vama novinarima poslao vaš urednik Ćosić, gde vas upućuje kako da izveštavate u Ulici 27. marta, pošto sam upravo dobio taj mejl, gde kaže da je Goran Vesić pričao o izveštaju bivšeg direktora BBC-ja koji je ocenio da je izveštavanje N1 neobjektivno, da vi vodite kampanju i tako dalje. To ću danas objaviti pa će se videti koliko je N1 neobjektivan. To što vam je jutros dalo nalog da pravite kampanju oko toga, samo govori o tome koliko ima objektivnog novinarstva kod vas. To nema veze s vama lično, vi dobijate zadatak i to nije sporno, ali naprosto to moram da kažem zbog vaše televizije”, rekao je Vesić.

N1: Da li je u opisu vašeg radnog mesta da hakujete naše interne mejlove i da ih koristite za vašu političku kampanju?

Vesić: Meni su to poslali prijatelji. Kao što vi izmišljate razgovore sa građanima, meni tako neko pošalje. Niko vama ne hakuje mejlove, nemojte da menjate teze.

PROČITAJTE JOŠ: TEK ŠTO SU OTVORENI, 2 TUNELA NA KORIDORU 10 ZATVORENA!

Vesićeva tirada otišla je dotle da je N1 optužio da izmišlja izjave, vodi kampanju protiv gradske vlasti. Na molbu da navede jedan jedini primer neprofesionalnog izveštavanja N1, Vesić poručuje da sve stoji u reviziji Džejmsa Hardinga, u dokumentu o kom govore predstavnici vlasti, ali ga niko nije video.

PROČITAJTE JOŠ: GUŽVE U BEOGRADU ĆE TEK SAD POSTATI NEPODNOŠLJIVE!

“Sve o vašem izveštavanju vam je rekao bivši direktor BBC-ja. Nemojte pitati nas, pitajte njega”, kazao je.

N1: Jeste vi pročitali taj izveštaj?

Vesić: Ja nemam šta više da pričam s vama.

N1: Jeste vi pročitali taj izveštaj?

Vesić: Naravno, piše da ste neobjektivni, da ne poštujete standarde profesionalnog izveštavanja. Rekao sam da sam pročitao.

N1: Kako ste ga pročitali i kako ste ga dobili? Zato što sam prilično siguran da niste.

Vesić: E, to što ste vi sigurni to je vaš problem. Ja sam ga pročitao.

Nakon što je Vesić napustio konferenciju, njegova savetnica za medije Maša Radulović, koja je svojevremno bila i deo živog zida koji je sprečavao ulazak predstavnika opozicije u Skupštinu grada, ekipi N1 je uputila niz uvreda, rekavši i da naša televizija ubuduće neće moći da prati konferencije za medije zamenika gradonačelnika ukoliko novinari ne pošalju pitanja unapred lično njoj, kao što to čine, kako kaže, sve ostale kolege.

N1: Nikakav mejl sa direktivom za kampanju protiv gradskih vlasti ne postoji

Televizija N1 saopštava da direktor N1 Jugoslav Ćosić novinarima N1 nikada, pa ni danas, nije izdao bilo kakvu direktivu za kampanju protiv gradskih vlasti i zamenika gradonačelnika. Ni usmenu ni pisanu.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić nije u posedu bilo kakvog e-maila sa takvim direktivama jer takav dokument ne postoji i Goran Vesić nastavlja smišljeno da obmanjuje javnost u kampanji koju lično vodi protiv N1.

Ukoliko je zamenik gradonačelnika došao u posed regularne i uobičajene e-mail korespodencije između urednika koji planiraju program, pojedinačne priloge i teme i novinara na zadacima, kakva postoji u svakoj televizijskoj redakciji vesti, N1 će Posebnom tužilaštvu za visoko-tehnološki kriminal uputiti zahtev da istraži ko je i na koji način obavio neovlasćeno prisluškivanje i presretanje komunikacija u okviru televizije N1.

N1 takođe saopštava da kabinetu zamenika gradonačelnika, kao niti bilo kome drugom, nikada unapred neće slati pitanja, uprkos pretnji iz njegovog PR tima, da će televiziji N1 biti onemogućeno postavljanje pitanja na konferencijama za medije zamenika gradonačelnika ukoliko ona ne budu poslata unapred.

PROČITAJTE JOŠ: POŽAREVAC: STRAHOVLADA SNS TRPI SVE VIŠE UDARACA!

(izvor: N1)

Comments

comments