Društvo

Pajtić pobedio SNS na sudu: Naprednjaci dužni da plate zbog povrede časti i ugleda

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu dužan je da bivšem predsedniku i potpredsedniku Pokrajinske vlade Bojanu Pajtiću i Dragoslavu Petroviću isplati po 150.000 dinara s kamatom za povredu časti i ugleda zbog toga što je tokom 2014. godine na svom portalu objavljivao uvredljive članke o njima, odlučio je Apelacioni sud u Novom Sadu.

Kako se navodi u obrazloženju suda, Gradski odbor SNS-a je na svom sajtu objavljivao više članaka kojima su na uvredljiv način Pajtić i Petrović optuživani za “zloupotrebu funkcije proneverom velikih novčanih iznosa”.

“U ovim člancima oni su optuženi da su ‘opljačkali’ Razvojnu banku Vojvodine i Fond za kapitalne investicije Pokrajine, te zloupotrebili postupak za dodelu subvencija na konkursu Pokrajinskog fonda…Saopštenja su dalje prenosili drugi portali namenjeni plasiranju informacija iz javnog života”, navodi se u saopštenju suda.

Dodaje se da su upotrebljavane reči “teško da postoji veći i podliji lopov od Bojana Pajtića, koji jedino zna da pljačka i vara”, “Vrhunac njegovog ludila”, “histerično saopštenje Bojana Pajtića”.

Objavljivanjem optužujućih članaka, SNS je “prevazišla granice kritike vlasti”.

SNS je dužna i da isplati troškove suđenja od oko 206.000 dinara.

(Izvor: N1)

Comments

comments