Politika

PAUNOVIĆ I ZELENOVIĆ IZLAZE NA IZBORE U PARAĆINU I ŠAPCU?

Gradonačelnik Šapca i predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović i predsednik opštine Paraćin i potpredsednik Demokratske stranke Saša Paunović gotovo sigurno izlaze na predstojeće lokalne izbore u Šapcu i Paraćinu. Oni su te odluke, u stvari, već i doneli, a u petak uveče hteli su da čuju šta mi o tome mislimo, rekli su danas listu DANAS I Glasu Šumadije pojedini učesnici sastanka koji je, uoči vikenda, na poziv Zelenovića i Paunovića organizovan u Kragujevcu, i kojem su prisustvovali čelnici 20-tak gradskih i opštinskih odbora DS iz Šumadije i centralne Srbije.

 

Istovetan sastanak Zelenović i Paunović, saznajemo, juče su imali i sa predstavnicima beogradskih odbora DS. Prema poslednjim informacijama, njih dvojica su  na  sastanku u Beogradu dobili podršku demokrata da na lokalnim izborima u Paraćinu i Šapcu sa svojim listama učestvuju kao grupe građana, a ne kao funkcioneri Demokratske stranke i Saveza za Srbiju, dok je u Kragujevcu, uoči minulog vikenda, „bilo razumevanja za njihove stavove glede izbora“. Paunović juče nije želeo da komentariše rečena saznanja, ali je najavio da će o tome zvanično da se oglasi sredinom nedelje.

 

 Naši sagovornici pojašnjavju da je sastanak sa Zelenovićem i Paunovićem u petak uveče u Kragujevcu bio konsultativnog karaktera, da su njih dvojica želela da čuju mišljenje predstavnika DS, ali i da obrazlože razloge zbog kojih su odlučili da učestvuju na izborima u Šapcu i Paraćinu. Obojica su, prenose učesnici skupa u Kragujevcu, navodila da bi, ukoliko predaju vlast Srpskoj naprednoj stranci u Šapcu i Paraćinu,  mnoge svoje bliske  saradnike u tim mestima, koji su se u minulim godinama  žestoko odupirali pristiscima i nameštenim aferama SNS-a, prepustili naprednjačkom gnevu i osveti.

 

Isticali su i da su do skora imali obećanje čelnika  Saveza za Srbiju da će Šabac i Paraćin da budu izuzeti iz bojkota predstojećih izbora u  Srbiji, te da se situacija u poslednje vreme promenila i da u SZS-u inistiraju na bojkotu izbora na svim nivoima i u svim sredinama, čime se „svesno žrtvuju demokratske vlasti“ u ta dva grada. 

 

S ovim u vezi špekuliše se da Zelenović i Paunović , pre svega ovaj  drugi kao funkcioner Demokratske stranke, navodno imaju prećutnu pordršku lidera DS Zorana Lutovca, te da tome u prilog svedoči i stav beogradskih odbora DS koji su podržali odluku ove dvojice da izadju na lokalne izbore u Šapcu i Paraćinu.

 

Izbor: Glas Šumadije

Comments

comments