Društvo

Zoranino pismo fudbalerima je uvreda za zdrav razum i za celu Srbiju!

Zemlja u kojoj ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture piše motivaciona pisma fudbalerima je ili u mnogo dobrom položaju, pa ministarstvo toliko brzo i efikasno obavlja svoj posao da ministarka ima vremena i obraza za pisanje otvorenih pisama sportistima, ili je u tolikom rasulu da se bukvalno ne zna ko šta radi, a uglavnom niko ništa ne radi.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): ĐUKA POKUŠAO DA ODBRANI DANILA, PA ISPAO GLUP: “I JA SE DRUŽIM SA KRIMINALCIMA, PA ŠTA?!”

Mislim da ove fotografije imaginarne stanice metroa u Beogradu dovoljno govori o tome da se ni Srbija ni ministarka saobraćaja definitivno ne nalaze u prvom scenariju.

Ipak, to nije sprečilo Zoranu Mihajlović da uzme malu pauzu od posla za koji je država plaća i da se umesto toga pozabavi fudbalskom reprezentacijom Srbije. Ona je uputila otvoreno pismo našim fudbalerima, koje su mediji okarakterisali kao “surovu motivacionu poruku”, i pozvala reprzentativce i čitavu naciju da prestanu da kukaju i da se umesto toga bace na posao.

“Dosta kuknjave za porazom, vreme je da verujemo u pobede. Volim da pogledam fudbalsku utakmicu, reperezentaciju posebno. Ali za razliku od mnogih, priznajem da nemam dovoljno saznanja o ovoj sportskoj veštini da bih se bavila analizama, taktikom, sastavom timova, formom igrača i umešnošću selektora. I traženjem krivaca!”, piše Mihajlović na zvaničnom Facebook nalogu. I nakon takvog uvoda – u kojem, dakle, naglašava da se ne razume u fudbal – ministarka nastavlja da piše o tome kako će za pobedu Brazila biti dovoljno da verujemo u pobedu i kako svi “kukamo kao žene” zbog nekih tamo “ptičurina sa jednom ili dve glave”. Pismo nije dugačko, ali je zato izuzetno besmisleno i prepuno opštih mesta poput “Zato, ‘ajmo momci na posao”, što iskreno više zvuči kao nešto što bi Mihajlović trebalo da poruči ekipi koja radi na izgradnji koridora 10, a ne fudbalerima sa kojima nema nikakve veze.

Međutim, nije besmisao ove poruke ono što nam smeta, već njen licemeran ton. Za početak, uvek je zabavno čuti nekoga iz SNS-a kako izgovara da ne voli da u drugima traži krivce, jer su za sve ove godine na vlasti bukvalno samo to i radili. I to počev od same Mihajlović, kojoj je Mrkonjić i dalje jedini krivac za sve probleme na putevima ikada – iako se ona nalazi u toj fotelji već pune četiri godine.

Dalje, tu je i poruka da fudbaleri treba da se uozbilje i spreme za utakmicu sa Brazilom “jer imamo manje od 72 sata” što možda najbolje pokazuje koliko ministarka ne razume fudbal, sport niti život generalno. Jer, za 72 sata čak ni studenti Megatrenda ne mogu lepo da spreme ispit, a kamoli fudbaleri za utakmicu protiv jedne od najjačih reprezentacija na svetu. Možda baš zbog tog takvog stava “kako ćemo, lako ćemo” i imamo šatore umesto stanice metroa – jer, za neke stvari je ipak potreban malo ozbiljniji pristup. Sad je jasno da Mihajlović za to baš i nije vična.

PROČITAJTE JOŠ: EVO ZAŠTO SNS NAZIVA VLASTI U ŠAPCU IZDAJNICIMA: DRŽAVA DUGUJE OVOM GRADU 5 MILIONA EVRA!

A evo i zašto: “uz našu podršku i vašu veru u uspeh, biće to dovoljno za pobedu”. To su reči kojima ministarka završava obraćanje naciji i reprezentaciji, a koje vrlo verovatno sadrže čitavu ideologiju aktuelne vlasti. Kakvi crni realni planovi – važno je samo da vi verujete u njih i oni će pobediti. Tako se, uostalom, i drže svih ovih godina na vlasti, iako od onoga u šta verujemo nema ni traga ni glasa.

Zato bismo mi na surovu motivacionu poruku Zorane Mihajlović voleli da uzvratimo surovom motivacionom porukom Zorani Mihajlović: ‘Ajmo, ministarka, na posao. Verujte u sebe, stavite taj roze šlem na glavu i završite makar jedan projekat koji godinama najavljujete. Dosta kuknjave za fudbalerima, vreme je da se malo bavite i onim za šta vas plaćamo.

PROČITAJTE JOŠ: JOŠ JEDNO SULUDO SVEČANO OTVARANJE: PRESEČENA VRPCA ZA NOVI – PARKING!

(izvor: noizz.rs)

Comments

comments