Društvo

PISMO VUČIĆU: “Zamislite, dete je umrlo…”

Mali Stefan je umro. Lečio se SMS porukama, ali nije otišao po lek. Lana, Minja, Anika i Oliver čekaju novac za lek koji košta 2,1 miliona dolara. Ovo je podelila jedna korisnica fejsbuka na svom profilu, potrešena jer mnogi mališani zbog nesposobnosti države gube najvažniju bitku – za život.

To je realnost Srbije u kojoj se deca leče SMS porukama, dok se milioni daju za renoviranje vile u kojoj će stanovati predsednica Vlade.

Potresan status o tome sa čime se suočavaju mnogi mališani u Srbiji i njihovi roditelji, korisnica fejsbuka Anita Stamatović Šajinović objavila je u formi otvorenog pisma upućenog predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Pismo u nastavku prenosimo u celosti.

“Postovani gospodine Vucicu,

Obracam Vam se putem drustvene mreze, jer Vas dobiti, je misaona imenica.

Hocu da Vas obavestim da nas je juce napustio Stefan, znate li Vi uopste ko je on? Mislim da ne znate, ukratko cu vam reci. To je jedan mali decak koji je bio u fondaciji “Budi Human”, koji se lecio SMS porukama, ali nije otisao po lek. Zamislite, dete je umrlo. 😞

Sta mislite kako je sada njegovim roditeljima? Stidite se…imate li Vi grizu savesti? Imate li savest uopste? Mislim da nemate…

Nastavicu istim tempom. Da li znate da Lana, Minja, Anika i Oliver cekaju novac za lek koji kosta 2,1 miliona dolara? Da li znate da gradjani Srbije koji jedva krpe kraj sa krajem organizuju bazare, gde se sav skupljen novac uplacuje za tu decu? Da li znate da je maloj Lani ugradjena sonda preko koje se hrani? Da je Oliver na aparatima od aprila? Da se Minji stanje pogorsalo, u bolnici je…a potrebno je mnogo novca…jer to nisu jedini korisnici fondacije, nazalost…

Negde sam procitala da ce se za premijerku odvojiti 34 miliona evra za renoviranje vile u kojoj ce ona da stanuje? Ona treba da zivi, a deca ne treba je l’?

Kako Vas…ma kome persiram TEBI? Gospodi se persira, a ti si za nas jedna nula. Za sve nas, osim za penzionere,  kojima dodas na penziju 2000 i njima je super, jer im fali jos jedan lek, koji bas toliko kosta, i oni treba da zive a deca ne?

Kako te nije sramota da decu lecimo SMS porukama, a ovo ti je bio slogan pred izbore “ZA NASU DECU”, ciju? TVOJU? Mi, obican narod, se borimo za nasu decu, a ti za svoju.

Od 300e se odvaja za NASU DECU, ti od svoje plate ne odvajas nista. Ni ti, niti bilo ko na vlasti.

Dotakli smo dno, nema dalje…

Srdačan pozdrav.”

 

Comments

comments