Društvo

“Pitala sam kako da im uplatim novac kada nisu naši korisnici, a oni su odgovarali – tako su na rekli u SNS”

Više javno tužilaštvo u Beogradu nije pokrenulo istragu na osnovu podataka koje je izneo list Danas da je 208,5 miliona dinara jednokratne socijalne pomoći beogradskog Centra za socijalni rad podeljeno sigurnim glasačima SNS-a prd lokalne izbore u martu ove godine.

Naime, taj list je, kako piše u sutrašnjem broju, došao do dokumenata koji potvrđuju da je po 15.000 dinara dobilo 13.900 osoba iz opština Obrenovac, Barajevo, Vračar, Grocka, Sopot i Lazarevac, koji, inače, nisu korisnici usluga Centra za socijalni rad.

PROČITAJTE JOŠ: “POSLANICI PRIMAJU 300 MILIONA, A IGNORIŠU GRAĐANE”: IGOR JURIĆ NASTAVLJA SVOJU BORBU

Jedna od zaposlenih u Centru izjavila je Danasu da ju je samo u jednom danu, neposredno pred gradske izbore, petoro ljudi zvalo sa pitanjem „gde da otvorim žiro račun da mi uplatite novac“.

PROČITAJTE JOŠ: MINISTARSTVO KULTURE DALO “HEPIJU” 2 MILIONA UZ OBRAZLOŽENJE DA ĆE TAKO BITI MANJE RIJALITIJA NA PROGRAMU?!

„Pitala sam ih na osnovu čega da vam uplatim novac kada niste korisnici Centra za socijalni rad. Odgovarali su – pa tako su nam rekli u stranci“, prepričala je sagovornica lista.

Danas objašnjava na koji je još način Vlada Srbije prekršila zakon.

„Prema aktuelnom Zakonu o socijalnoj zaštiti, za dodelu jednokratne novčane pomoći socijalno ugroženom stanovništvu zadužena je jedinica lokalne samouprave, a ne Vlada Srbije, što je novi, sporan element u ovom slučaju, gde je novac odobrila Vlada, a ne Grad Beograd“, navodi se u tekstu Danasa.

PROČITAJTE JOŠ: NOVA VULINOVA ZLOUPOTREBA VOJSKE KOŠTAĆE VIŠE OD 100 MILIONA DINARA!

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments