Politika

Pljušte krivične prijave u DS: Lutovac kolege optužio za falsifikovanje i neovlašćeni pristup!

Pravni tim Demokratske stranke potvrdio je u dopisu članovima stranke da su podnete krivične prijave protiv lica za koje se, kako je navedeno, osnovano sumnja da su u prethodnom periodu izvršile krivične radnje u DS.

“Prva prijava podneta je protiv NN lica zbog zloupotrebe stranačke imejl adrese Gradskog odbora Beograd. Nepoznata osoba je bez znanja nadležnih stranačkih organa poslala nepotpisan imejl i time prekršila čl. 302 Krivičnog zakonika Republike Srbije, tj. neovlašćeno pristupila zaštićenom računaru, računarskoj mreži i elektronskoj obradi podataka”, navodi se u dopisu u koji je Gerila imala uvid.

Krivična prijava podneta je i protiv potredsednice Aleksandre Jerkov, člana Izvršnog odbora Predraga Spasojevića i Dejana Babarogića koji su fizički predali potpise jedne trećine članova Glavnog odbora DS za sazivanje sednice.

Prema dopisu Pravnog tima DS, oni se sumnjiče “da su izvršili krivično delo iz člana 355 Krivičnog zakonika Republike Srbije, tj. da su napravili lažnu ili preinačili pravu ispravu u nameri da se takva isprava upotrebi kao prava”.

“Takođe, krivična prijava odnosi se i na lice (Jožef Tobijaš) koje se tereti da je kao izdavalac isprave uz svoj potpis stavilo da ima položaj ili čin ili zvanje iako nema takav položaj, čin ili zvanje”, navodi Pravni tim Demokratske stranke.


Jerkov: Šokirana sam krivičnom prijavom Lutovca

Aleksandra Jerkov je za portal Nova.rs izjavila da ne vidi razlog zbog čega je Lutovac podneo krivičnu prijavu i da je „iskreno šokirana (tim činom)“.

„Ne vidim šta bi tu moglo da bude problem, kad je Staturna komisija rekla da nijedna od dve zakazane sednice nisu sporne. Mi smo odustali od sednice koja je planirana za danas, ali su na našu ‘pruženu ruku’ usledile optužbe da smo kriminalci“, kazala je Jerkov.

Ona je kazala da članovi DS-a koji su sa njom predali zahtev da se sednica Glavnog odbora DS održi danas „nisu njeni rušitelji“, da ne žele da preispituju stav o bojkotu, već da razgovaraju o politici te partije.

„Ako je to krivično delo i razlog zbog čega nas predsednik stranke naziva kriminalcima, onda je problem mnogo dublji“, navodi Jerkov.

Ona je postavila pitanje koliko je krivičnih prijava rukovodstvo DS-a do sada podnelo protiv čelnika Srpske napredne stranke (SNS), i dodala da napade lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja na nju „koalicija kojoj pripada DS (SZS) nije osudila“.

„Posle neverovatne kampanje koju je SNS sprovodila protiv mene u Novom Sadu… nisam stvarno mogla da poverujem da će me predsednik stranke kojeg sam podržala i čiji sam potpredsednik, nazvati vođom kriminalne grupe“, rekla je Jerkov.

Comments

comments