DruštvoPolitika

Po receptu Bate Gašića: Da li je direktor EDB Knjaževac zaista smenjen?!

Direktor Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić smenio je prvog čoveka knjaževačke Elektrodistribucije Predraga Stojanovića zbog neprikladne objave na Fejsbuku.

Otprilike, tako glasi vest koju su domaći mediji preneli danas u toku dana, a tiče se dojučerašnjeg direktora EDB u Knjaževcu, Predraga Stojanovića. Zbog objave na svom Facebook profilu, u kojoj u najmanju ruku omalovažava žene, on je smenjen sa rukovodećeg mesta u ovom državnom preduzeću.

Međutim, ako se pročita izjava direktora EPS-a Grčića do kraja, ova vest dobija potpuno drukčiji kontekst.

Naime, Grčić je rekao da je Stojanoviću dostavljen aneks ugovora o radu kojim se razrešava dužnosti direktora i raspoređuje na drugo radno mesto. Drugo radno mesto?! Dakle, nije dobio otkaz, već (valjda kao nagradu) novo radno mesto?!

I sad, koliko vas će se posle ovoga setiti slučaja Bratislava Gašića?

Podsetimo, sličan incident je 2015. napravio i aktuelni direktor Bezbednosno informativne agencije Bratislav Gašić dok je bio na čelu Ministarstva odbrane. On je izneo neumesan i seksistički komentar na račun novinarke B92 Zlatije Labović u Trsteniku, koja je čučnula kako bi se sklonila iz kadra snimatelja. Gašić je tada prokomentarisao: „što volim ove novinarke koje ovako lako kleknu”. Gašić je i pored javnog izvinjenja novinarki, smenjen nakon pritiska javnosti . Nakon godinu dana bez funkcije, Gašić je ipak nagrađen, i to pozicijom prvog čoveka BIA.

I šta je na kraju značila smena Gašića? Ništa. Malo se primirio dok se nije sve zaboravilo i čim se prašina slega, gazda Vučić ga je nagradio unapređenjem!

Ko od vas želi da se kladi da ćemo za godinu dana ponovo čuti za Predraga Stojanovića? Možda i kada bude postavljen za novog direktora EPS-a!

Jer zna se kako funckioniše SNS banda – nikada ne odbacuje poslušne kadrove, koliku god glupost da naprave i koliko god da upropaste sve čega se dotaknu.

Facebook ili javno mesto – nebitno je. Jasno je da razlike između Predraga Stojanovića i Bratislava Gašića – nema.

Comments

comments