DruštvoPolitika

Po SNS receptu: Novi članovi izborne komisije imenovani bez rasprave!

Skupština grada Beograda je danas bez rasprave prihvatila Predlog rešenja o razrešenju i imenovanju Gradske izborne komisije (GIK) u čijem sastavu su predsednik i 15 članova.

Predsednik GIK-a je kao i u prethodnom sazivu Zoran Lukić koga je predložila odbornička grupa “Aleksandar Vučić – Budućnost u koju verujemo”, a iz iste odborničke grupe je i njegova zamenica Nataša Đukić.

Za sekretara Gradske izborne komisije imenovana je Sandra Pantelić, a za zamenika sekretara Milan Brkljač.

Novi članovi GIK-a su Strahinja Danilović i Marina Šuvaković iz odborničke grupe “Aleksandar Vučić – Budućnost u koju verujemo”, Grozdana Banac iz odborničke grupe “Partija ujedinjenih penzionera Srbije” i Marija Leković iz odborničke grupe “Za naš grad”.

Iz odborničke grupe “Aleksandar Vučić – Budućnost u koju verujemo” članovi Gradske izborne komisije su i Marko Radaković, Jana Ljubičić, Miloš Dejanović, Gavrilo Kovačević, Milan Nenadović i Srđan Smiljanić.

Na predlog odborničke grupe Demokratske stranke u Gradsku izbornu komisiju su imenovani Dušan Dinčić, Aleksandra Gojković i Irena Ljubomirović Ivanković.

Članovi GIK-a iz odborničke grupe “Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija” su Srđan Zoraja i Boško Vojvodić, dok je na predlog odborničke grupe “Samostalni DSS” u tu komisiju imenovana Vukica Lončar.

Lokalni izbori u Beogradu bi trebalo da budu održani na proleće, a kako je najavila predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković nedelja, 18. mart je krajnji datum do kojeg moraju da budu održani.

U svežem sećanju nam je šta se sve dešavalo sa republičkom izbornom komisijom prošle godine tokom predsedničkih izbora i kakve sve malverzacije su tada rađene. Nije ni čudo da SNS na ovaj način pokušava da nešto slično napravi i na predstojećim beogradskim izborima.

(izvor: insajder.net)

Comments

comments