Politika

Počeo novi sastanak vlasti i opozicije – Đilas i SSP otkazali učešće

Na Fakultetu političkih nauka u Beogradu počeo je drugi okrugli sto o izbornim uslovima, na kojem učestvuju predstavnici vlasti i opozicije, a planirana je rasprava o finansiranju izborne kampanje.

Prisutni su Vladimir Đukanović, Darko Glišić, Vladimir Orlić i Dejan Đurđević iz Srpske napredne stranke, Žarko Obradović iz Socijalističke partije Srbije, Dejan Šulkić iz Demokratske stranke Srbije, Đorđo Žujović iz Liberalno demokratske partije, Vladimir Đurić iz Stranke moderne Srbije, Miroslav Aleksić iz Narodne stranke, Zoran Lutovac iz Demokratske stranke Nebojša Zelenović iz Zajedno za Srbiju i Aris Movsesijan iz Nove stranke.

Kako je ranije i najavljeno, okruglom stolu ne prisustvuje niko iz Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, zato što današnji susret nije u potpunosti otvoren za javnost.

Nebojša Zelenović je novinarima, uoči sastanka, rekao da je postignut dogovor sa organizatorima da se novinarima prosledi integralni snimak prvih pola sata sastanka, integralno izlaganje eksperata, što je, kako je kazao, dobar iskorak u tome da javnost bude upoznata sa onim što se dešava na sastanku s obzirom na to da ovo “nisu tajni pregovori”.

Kako javlja reporterka N1, novinarima nije omogućeno da snime početak sastanka.

Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević izjavio je pre današnjeg sastanka da su razgovori vlasti i opozicije konstruktivniji kad su zatvoreni za javnost.

(Izvor: N1)

Comments

comments