DruštvoPolitika

Počeo protest na Makišu  – Ćuta poručuje: Došli smo da branimo vodu

Pokret Ekološki ustanak organizovao je protest na beogradskom vodoizvorištu Makiš jer će ono, kako ističu, biti ugroženo izgradnjom metroa.

“Ovde smo da branimo vodu”, rekao je aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta, koji smatra da su jutros započeti radovi na metro – “fejk”. Građani i aktivisti su blokirali put i ne dozvoljavaju kamionu Milenijum tima sa gradilišta metroa da ga napusti.

Put je blokiran. Iz pravca Železnika nema nikog, a i Obrenovačkim putem nema saobraćaja nekih desetak minuta. Grupa građana je propustila jedan autobus GSP, očigledno da je policija zatvorila saobraćaj na mestima udaljenim od protesta, naveo je reporter N1.

Kako navodi, dva bagera kopaju nasip, a građani su blokirali kamion Milenijum tima koji je je pokušao da izađe sa gradilišta na put.

Aleksandar Jovanović Ćuta je naveo da su radovi fejk. „Fingiraju neke radove. Ovo se rešava masovnim protestima na ulici i na izborima. Pozivam sve ovde, aktiviste, predstavnike političkih stranaka da se sastanemo koliko sutra, sa građanima, da vidimo kako da ovo uradimo. Da se dogovorimo šta radimo, ako treba da pravimo straže, smene – treba da se dogovorimo svi zajedno. Da smo pametni to ćemo da uradimo, oko ovoga nema podele“, naveo je.

 

foto: twitter/dobrinacelnik

Comments

comments