Politika

Pokret 1 od 5 miliona – Vučić otvara vrata Fireru

Pokret 1 od 5 miliona istakao je u svom saopštenju da snižavanje cenzusa na 3% nema za cilj samo održavanje na aparatima Vučićevih omiljenih “opozicionara”, već je to i opasan režimski plan uvođenja neonacističkog vođe Gorana Davidovića Firera u Skupštinu i radikalizacije Srbije.

Oni navode da je to potvrdio i sam Firer, lider zabranjenog Nacionalnog stroja, svojim povratkom u Srbiju i najavom učešća na izborima.

Pokret #1od5miliona objašnjava da oni samo ukazuje na to da Vučićevih 3% nemaju za cilj demokratizaciju političkog života u Srbiji, kako režim lažno pokušava da predstavi.

“Iza tog bacanja prašine u oči narodu, stoji podmukli plan ozvaničavanja Firera i drugih ultradesničarskih strašila na srpskoj političkoj sceni. “, navodi taj pokret.

Foto: 1od5miliona

Oni ističu da je cilj vrlo jasan – upostavljanje nove garniture opskurnih “političara” zaduženih za trovanje javnosti ksenofobijom, mržnjom i generisanje konflikata.

“Naspram njih, Vučić bi delovao kao umiveni evropejac, glas razuma i slamka spasa za koju se Srbija drži da ne potone na dno ludila. Već više puta upotrebljena matrica gebelsovske SNS mašinerije, po mehanizmu – režim pali, režim gasi.” upozorava 1 od 5 miliona.

Pokret #1od5miliona objasnio je da je jedini cilj te organizacije da ne dozvoli Firerima, Vacićima i ostalim režimskim projektima da uđu u parlament.

“Ponavljamo: naš glavni cilj je da unesemo Bojkot i Sporazum sa narodom u Skupštinu. Toga se Vučić najviše i plaši. Zato protiv nas – koje ne drži u svojim fiokama – podmeće svoja strašila. Poručujemo mu: svoja strašila neka ostavi pred svojom kućom, jer niti je Srbija njegova njiva niti su građani ove zemlje vrane.”, zaključuje se u saopštenju.

Comments

comments