DruštvoKorona

Policijski čas prekršile 154 osobe

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojšta Stefanović izjavio je da su u drugoj noći u kojoj se primenjuje zabrana kretanja uhapšene 154 osobe zbog kršenja te mere, ali da je noć protekla relativno mirno.

Stefanović je potvrdio da su jutros u osam sati svi granični prelazi Srbije zatvoreni za putnički saobraćaj.

“Niko neće moći da udje na teritoriju Srbije. To je potrebna mera. Jeste oštra, jeste teška – ali je važna da bismo zaštitli stanovništvo”, kazao je ministar.

Zabrana kretanja i zatvaranje graničnih prelaza uvedeni su kao mere u vanrednom stanju proglašenom u Srbiji zbog pandemije korona virusa u svetu.

“Apelujem da poštujete ove mere. Svako ko se ne pridražava mera, on ugrožava zdravlje naših ljudi. Uhapšene osobe su se našle između 20 i pet sati ujutru našle na ulici, a nisu imali odobrenja”, kazao je Stefanović za Radio-televiziju Srbije.

Rekao je da tih slučajeva ima u više gradova Srbije, ali da ih je najviše u Beogradu.

Stefanović je izjavio da je tokom “policijskog časa” u zemlju iz žarišta korona virusa pristiglo 66 državljana Srbije koji su smešteni u karantin u Moroviću.

Potvrdio je da je šest osoba uhapšeno zbog kršenja mera samoizolacije i naglasio da će osobe koje krše nove propise biti smeštene u neki od karantina – u Vršcu, Požarevcu i Pirotu – u zavisnosti od mesta gde su zatečeni.

 

Dve osobe uhapšene u Zrenjaninu

Zrenjaninska policija uhapsila je S.S. (38) i S.M.( 61), obojica iz Zrenjanina, jer su boravili van svojih kuća u vremenu od 20 do pet časova, tokom trajanja policijskog časa.

Uhapšeni su po odobrenju osnovnog javnog tužioca u Zrenjaninu Mladena Vujina koji je danas upozorio da će svi oni koji budu kršili mere kućne izolacije i zdravstvenog nadzora, odnosno koji budu boravili van prostorija stanovanja tokom trajanja policijskog časa, osim dozvoljenih slučajeva, biti najstrože sankcionisani.

 

Tri osobe uhapšene u Nišu

Niška policija uhapsila je M.M. (23), L.M. (21) i S.D. (61) iz Niša zbog kršenja zabrane kretanja za vreme policijskog časa.

Kako je danas saopšteno, protiv osumnjičenih je nakon saslušanja u prostorijama Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, predloženo odredjivanje pritvora zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije iz čl. 248 Krivičnog zakona.

 

Comments

comments