PolitikaUncategorized

Da li je ovo kraj SZS-a? ; Boško i Đilas i sukobu oko vakcina!

Još jedna rasprava među liderima Saveza za Srbiju, ovoga puta pokrenuta je oko apela Evropskoj komisiji za dobijanje “evropske vakcine” protiv koronavirusa, koji je incirala opozicija okupljena oko Saveza za Srbiju i Dragana Đilasa.

Kako saznaje Nova.rs ovim povodom je došlo do nove rasprave između Boška Obradovića, lidera Dveri i Dragana Đilasa, predsednika Stranke slobode i pravde.

Kako je došlo do sukoba između ova dva opoziciona lidera i zbog čega pokret Dveri nije potpisao apel koji su potpisale Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Narodna stranka, Pokret za preokret, Građanska platforma, Pokret slobodna Srbija, “Ne davimo Beograd”, Državotvorni pokret Srbije i Udruženi sindikati Srbije Sloga, za portal Nova.rs odgovorio je Boško Obradović, rekavši da iako Dveri dele brojne stavove sa ostatkom opozicije, ipak postoje teme po kojima se razlikuju.

“Jedna od njih je upravo nabavka novih vakcina protiv koronavirusa. Mi tu imamo jedan znatno uzdržaniji stav od ostatka i vlasti i opozicije. Nije bilo nikakvog sukoba, izuzev ako se pod tim računa sukob mišljenja, što je normalna i uobičajena stvar u demokratiji. Mi smatramo da građani Srbije ne bi smeli da budu zamorčići bilo kakvih novih vakcina, bilo da one dolaze iz Kine ili Evropske unije. U tom smislu, smatramo da treba otvoriti široku javnu raspravu kakve su nam vakcine potrebne, da li imamo nacionalnu referentnu labaratoriju koja može da proveri njihovu ispravnost i zdravstvenu bezbednost”, istakao je Obradović za Novu. Rs.

Obradović je naveo i da ga naročito brine iskustvo od pre 10 godina kada je za vreme epidemije svinjskog gripa Predrag Kon, koji je i tada rukovodio Kriznim štabom u borbi protiv epidemije, isto kao i sada pozvao na vakcinaciju.

“Tad je nabavljeno više miliona vakcina, što je kasnije dovelo do istrage, a većina tih vakcina na kraju nisu ni upotrebljene. Mnogo je kontroverznih pitanja koji traže odgovore u vezi sa ovom epidemijom, smatramo da građani moraju da imaju slobodu izbora i niko ne bi smeo da bude prisilno vakcinisan, niti kažnjavan ukoliko to ne želi”, navodi Obradović za portal Nova.rs, naglašavajući da Dveri nisu “antivakseri”.

 

Comments

comments