Politika

POTEZ ZA PRIMER: Subotičani masovno bojkotovali nameštene lokalne izbore!

“Bojkot izbora u Subotici pokazao se kao vrlo efikasno sredstvo borbe za oduzimanje legitimiteta režimu”

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Nebojša Novaković ocenio je da su građani Subotice odneli pobedu nad vladajućim režimom u tom gradu na izborima za savete 37 mesnih zajednica, i to tako što su bojkotovali izlazak na njih.

Loading…

Novaković je u pisanoj izjavi naveo da su Subotičani sadašnju vlast pobedili tako što su „masovno bojkotovali neregularno glasanje“ uprkos pritiscima, pretnjama, kupovini glasova i svim ostalim mahinacijama o kojima DS ima saznanja.

PROČITAJTE JOŠ: VESIĆ SADA PRETI I IZ ŠAHTA!

Na jučerašnjim izborima za savete mesnih zajednica u Subotici je glasalo jedva nešto više od 16 odsto birača, dodao je Novaković i dodao da su liste na njima imale „sve stranke vladajućeg režima“ – Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Savez vojvođanskih Mađara i Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Novaković smatra da se bojkot izbora u Subotici pokazao kao „vrlo efikasno sredstvo borbe za oduzimanje legitimiteta režimu koji se održava na vlasti upravo izbornim mahinacijama i korupcijom“.

PROČITAJTE JOŠ: SVEDOK U NAPADU NA BORKA STEFANOVIĆA JE ORTAK VESELINOVIĆA I RADOJIČIĆA

„Koliko je u sadašnjim uslovima besmisleno učešće na izborima, pokazuju i jučerašnji događaji u Begeču kod Novog Sada, gde je takođe biran savet mesne zajednice i gde su neki meštani za koje se znalo da neće glasati za listu SNS-a čak i fizički bili sprečeni da uđu na biračko mesto“, rekao je Novaković (na slici ispod).

Dodao je da jučerašnje glasanje za savete mesnih zajednica u različitim krajevima Vojvodine može biti „putokaz za to kako se odnositi prema izborima koje pod sadašnjim uslovima raspisuje i sprovodi vladajući režim“.

PROČITAJTE JOŠ: SPREMA SE NOVI CIRKUS U BEOGRADU: SNS PRIPREMA AUTOBUSE ZA DOČEK MAKRONA!

(izvor: autonomija.info)

Comments

comments