Društvo

POTRESNO: Priča ovog čoveka pokazuje koliko Vučića baš briga za sve nas…

Dani, možda i sati, dele Bojana Radovanovića (27) od šestonedeljnog zatvora. Ovaj meštanin kuršumlijskog planinskog Novog Sela osuđen je na zatvorsku kaznu od 40 dana zbog vožnje neregistrovane traktorske prikolice. Pomiren s presudom, i nemoćan, uputio je molbu zatvoru u Prokuplju da zatvorska ekonomija, dok on izdržava kaznu, prihvati u kolektivni aps 26 krava, svinje i prasiće i 50 kokošaka. Bolesnu majku je nekako udomio kod rođaka.

PROČITAJTE JOŠ: HVALA, MILUTINE FOLIĆU: BEOGRAD ĆE OD 1. JULA BITI SKROZ BLOKIRAN!

Pre više od mesec dana pisao je, a kom će nego – predsedniku. Priznao je „krivicu“ moleći da ne ide u zatvor već da plati kaznu, što je prekršajni sud prethodno odbio. Lakonski je objasnio: „Samo sam se borio da svojim radom opstanem na selu, da mi se ognjište ne ugasi…“ Naravno, prećutao je one crne terence koji su bez tablica špartali borskim krajem uterujući predizborni strah i disciplinu biračima.

Ali od predsednika ni pomoći, a ni abera. Ne stiže čovek od državničkih obaveza. Zbog prezauzetosti nikad nije odgovorio ni majci iz Niša na njeno javno pismo u kom je, posle maltretiranja i batinanja njenog sina usred škole, konstatovala: ja sam svoje u podizanju svog deteta učinila, sad je na vas red!

Pisali su dragom predsedniku i očajni roditelji kojima su deca nakon rođenja misteriozno i bez potonje istrage zauvek nestala. Pisali su i kragujevački oružari i radnici nekoliko nepotrebno uništenih fabrika…

PROČITAJTE JOŠ: GORAN RAKIĆ SVEČANO OTVORIO KONTEJNERE!

Čudna ljudska potreba – pisati predsedniku. Valjda iz očaja jer su prethodno izgubili svaku veru i nadu u propale i korumpirane institucije. Niko da porani i sabajle zaskoči predsednika ispred njegove firme na Andrićevom vencu. Možda još prima, možda ne? Slušajući ga svakodnevno ljudi su stekli pogrešan utisak da on u tih 20 sati, koliko predano radi, ima bar pet minuta da baš njima napiše neki odgovor. Ili sav taj ojađeni svet nema novca za kartu do Beograda? Verovatno nisu imali para ni da stignu do Lapljeg Sela, gde je predsednik pre nekoliko meseci imao napad milosrđa, sve u direktnom prenosu…

Ovako, Srbija postaje zemlja građana prvog, drugog reda i onih koji čekaju svoj red. Koga još dotiče otrcana floskula – predsednik svih građana?!

PROČITAJTE JOŠ: NEKA KRAJA HORORU IZ “KAJZENA”: AKO JEDAN POGREŠI, ŠEFOVI SVIMA BACE HRANU?!

(izvor: beogradski-glas.rs, Milan Bečejić)

Comments

comments