Društvo

Poznati kuvar Dejan Markus nestao u Hrvatskoj

Kulinarskom stručnjaku Dejanu Markusu, poznatom po emisiji “Kuvati srcem”, gubi se svaki trag od 7. februara, objavio je hrvatski Jutarnji list.

Za Markusom (43), Beogradjaninom koji od 2012. godine živi u Zagrebu, tragaju policija, prijatelji i njegova sestra Jelena Markus koja živi u Beogradu.

“Ako imate bilo kakvu informaciju o mom bratu, molim vas javite policiji. Nikad se nije dogodilo da se ne javi, da nestane. Na mobilnom telefonu i na društvenim mrežama Dejan je bio aktivan od nula do 24. Poslednji put sam se s njim čula preko poruka 6. februara, a nestao je sledećeg dana. I od tada samo tišina, neizvesnost i očaj”, rekla je Jelena za Jutarnji list.

Ona je kazala da je Dejan poslednji kontakt imao s jednom prijateljicom u petak oko 18.30, da ga od subote više niko nije čuo, i da njegov mobilni telefon od tada daje odgovor da “osoba trenutno ne može da odgovori na poziv”.

“Pozvali smo sve bolnice po Zagrebu, misleći da mu je možda pozlilo, ali ga po bolnicama nema. U potragu za njim uključio se i stanodavac koji mu je prijatelj”, navela je Jelena Markus.

Ona je dodala da su Dejanu u stanu ostale sve stvari, da je frižider pun, a da jedino nema ličnih dokumenata i mobilnog telefona s hrvatskim brojem, bez čega ne ide nigde.

Dejan je prijatelju stanodavcu rekao da će možda ići u Split na jednu manifestaciju vina i da će se vratiti u subotu uveče.

“Nije se vratio u stan ni u subotu ni u nedelju. Prijatelj ga je tražio u stanu, ali bezuspešno. Kontaktirali smo i prijatelje u Splitu kod kojih bi možda mogao da odsedne i kojima je rekao da će javiti ako dodje, ali nije. Zvali smo i hotele. Dejana nigde nema”, navela je Markus.

Ona je Jutarnjem listu rekla da ne zna da je Dejan imao ljubavnih problema, a da mu posao u poslednje vreme “nije bio plodonosan”.

“Početkom godine odlučio je da reguliše svoje poslovne probleme. Pokušavao je da se iskobelja iz problema jer mu je u poslednje vreme posao išao slabo”, rekla je Markus.

Dodala je da je Dejan u Zagreb došao pošto je imao uspehe u Srbiji, gde je snimio više od 1.900 epizoda kulinarske serije ‘Kuvati srcem’, da je kuvar po profesiji, a da je bio i direktor jednog hotela u Srbiji.

Markus je krajem 2012. godine otišao u Zagreb, gde je kulinarske veštine u jednom trenutku zamenio vinom, a pošto je otvorio vinoteku “The Wine” mnogi su ga prozvali “čovekom vinom”.

Nestanak Markusa u ime porodice danas je prijavio njegov prijatelj, navodi Jutarnji list.

Izvor: Beta

Comments

comments