Politika

“Predsednik države da ne bude i lider stranke“

Srpska koalicija NADA koju čini POKS, DSS i 25 udruženja građana, održala je tribinu u Staroj Pazovi na kojoj je predstavila građanima svoj predizborni program i ukazala na loše stanje u društvu, koje je duboko sukobljeno i podeljeno.

„Loše po društvo je kada je predsedenik države i lider stranke. I pravilo i praksa treba da bude da novoizabrani predsednik Srbije odmah podnese ostavku na funkciju predsedika stranke, jer on treba da bude predsednik svih građana i neopterećen dnevnim politikanstvom, a zauzet isključivo državničkim poslovima i obavezama. Ako budem izabran, tako ću raditi.“ – izjavio je kandidat za predsednika Srbije ispred koalicije NADA, dr Miloš Jovanović.

„Mi imamo kandidata za predsednika koji će da miri, a ne svađa građane i političke stranke, koji će napraviti ambijent u društvu da je dozvoljena kritička reč, i da ako neko misli drugačije, nije odmah neprijatelj države. U ovo teško vreme za naš narod i državu, važnije nam je jedinstvo i sloga nego ikada, oko ključnih nacionalnih ciljeva, očuvanja Republike Srpske i vraćanje potpunog suverenita Srbije nad njenom pokrajinom, Kosovom i Metohijom“ – izjavio je predsednik POKS, Žika Gojković.

 

Foto: DSS

Comments

comments