Društvo

Premijerka: Uspostaviti karantin za migrante zbog koronavirusa

 

Predsednica Vlade Ana Brnabić održala je sastanak na kojem je upoznata sa trenutnom situacijom u vezi sa migrantskim kretanjima i koordinacijom rada državnih organa, saopšteno je iz njenog kabineta.

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovali su potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić.

“Na sastanku je istaknuto da nema povećanog pritiska na granice Srbije, da se stanje na granicama Turske i Grčke stabilizuje, uz napomenu da je broj migranata na istom nivou kao i prethodnih meseci”, navodi se u saopštenju.

Kako je navedeno, premijerka je obaveštena da je situacija pod kontrolom, da nema pretnji po bezbednost zemlje, kao i da se sprovodi nulta toleracija za ilegalne prelaske.

“Ministarstvu zdravlja je naloženo da uspostavi karantin za migrante, kao još jedan vid dodatne zaštite od koronavirusa”, saopšteno je iz kabineta Brnabić.

Sve nadležne institucije će dva puta dnevno podnositi izveštaje o svim relevantnim informacijama u vezi sa kretanjem migranata, a sve aktivnosti biće sprovođene u koordinaciji Vlade i predsednika Srbije.

Sagovornici premijerke Brnabić su dodali da razloga za zabrinutost nema i kada je reč o bezbednosnoj situaciji, u tom kontekstu, istakli su da se zabrinutost stanovništva u Šidu smanjila u roku od jednog dana, kako je i navedeno u saopštenju.

 

Comments

comments