Društvo

Pretnje novinarima na Kosmetu posle Vučićevih izjava!

Nakon više izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića o “medijskoj agenturinoj mreži” među srpskim medijima na Kosovu i Metohiji i više upozorenja novinara i novinarskih i civilnih udruženja i pojedinaca o opasnosti od ovakvih izjava, stigao je prvi verbalni napad, piše portal KoSSev.

Na Fejsbuk stranici koja se predstavlja kao “Beograd je NAŠ grad” postavljen je logo portala KoSSev, uz naznaku da se radi o portalu koji sprovodi “albansku propagandu”, navodi KoSSev i dodaje da je objava na Fejsbuku i sponzorisana, kako bi je što veći broj korisnika i video.

PROČITAJTE JOŠ: JUTKA SE OSILIO: EVO ZAŠTO SUĐENJE OVOM MANIJAKU MORA DA BUDE VAN BRUSA

Nekoliko dana nakon izjave srpskog predsednika o srpskim medijima na Kosovu koji su “glavni snabdevači informacija i u centralnoj Srbiji i u mnogim drugim mestima, direktno plaćeni spolja, samo da bi srušili jedinstvo srpskog naroda na Severu Kosova i Metohije” i upozorenja predsednika udruženja novinara Srbije na Kosovu i Metohiji Budimira Ničića da je Vučić svojim izjavama nactao metu svim srpskim novinarima na Kosovu, stižu konkretni napadi na KoSSev.

Na gramatički neispravnom srpskom jeziku, Fejsbuk stranica “Beograd NAŠ grad”, podelila je logo KoSSeva uz naznaku: “Ovaj portal je albanska propaganda na Srpskom jeziku”.

“Pocrkajte svi ekstremni šiptari. Seme vam se zatrlo. Dolazimo dole, kad tad”, jedan je od komentara izvesnog Aleksandra Avramovića na ovaj post, takođe, pored ovakve sadržine i na netačnom srpskom jeziku.

PROČITAJTE JOŠ: “ULAGANJE 100 MILIONA EVRA U STADIONE JE DOKAZ DA JE OVA VLAST IZGUBILA DODIR SA REALNOŠĆU”

KoSSev podseća da je urednica tog portala Tatjana Lazarević takođeupozorila da je predsednik Vučić svojim izjavama otvorio front za moguće napade, kako svojih pristalica, tako i svih onih koji su i protiv njega, i uopšteno protiv slobode govora i demokratije.

Na izjave predsednika Vučića do sada su reagovali i Nacionalni konvent o Evropskoj uniji, Nezavisno udruženje novinara Srbije, Demokratska stranka kao i srpski novinari sa Kosova i Metohije, Budimir Ničić, Sanja Sovrlić i Darko Dimitrijević.

Više od pet dana nakon izjava predsednika Vučića, veće reakcije međunarodnih predstavnika na Kosovu su za sada izostale, međutim nemački ambasador u Prištini, Kristijan Helt jutros je na Tviteru poručio da su “nezavisni mediji stub svakog demokratskog sistema”.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ DA SE IZVINI NOVINARIMA SA KOSMETA!

(izvor: N1)

Comments

comments