Politika

NOVA stranka: Primitivna vlast promenom imena ulica urušava identitet prestonice

Nakon što je večiti zamenik gradonačelnika Beograda i samozvani književnik Goran Vesić danas obelodanio ideju o promeni imena svih ulica u Beogradu koja su dobijena od toponima vezanim za SFRJ, postalo je još jednom jasno sa kakvim primitivnim režimom je Srbija danas suočena, ocenjuje Nova stranka.

“Dok svakoga dana brojimo stotine novozaraženih i, nažalost, desetine preminulih od koronavirusa, a građani strahuju i od ekonomskih posledica pandemije, gradska vlast se, umesto da rešava realne probleme, obračunava sa prošlošću i na najprizemniji način promenu imena kultnih prestoničkih ulica objašnjava time ‘da ni u tim sredinama ništa srpsko nije dobrodošlo’.”, navodi se u saopštenju.

Nova stranka ističe da je ovo još jedno urušavanje identiteta Beograda, koji je u poslednjih 8 godina izgubio sve ono po čemu je nekada bio prepoznatljiv i voljen, a tu, kako navode, pre svega spada njegov kosmopolitizam i otvorenost i gostoprimljivost prema svim ljudima, ma odakle oni dolazili.

“Režimu kojem su mračnih 90-tih godina sukobi, ratovi i govor mržnje bili sinonim očigledno je teško da se odmakne od prošlosti, pa se sada, umesto da gradi dobrosusedske odnose u regionu, razračunava ni manje ni više nego preko besmislene aktivnosti promene imena centralnih beogradski ulica. I sve to dok kao stvarni i veliki problemi Beograđana i dalje stoje Savski nasip, parkić na Banovom brdu, raskopane i nezavršene ulice, snabdevanje vodom i strujom, kanalizacija, enormno zagađenje”, zaključuje se u saopštenju.

Comments

comments