Društvo

Pritvoren muškarac koji je zaustavio naprednjački “bager smrti” u Šapcu

Draganu Milovanoviću Crnom, demonstrantu koji je juče u Šapcu zaustavio bager sa naprednjacima, određen je pritvor u trajanju od 48 sati, prenosi Nova.rs. On je trenutno u zatvoru u Bogosavcu, mesnoj zajednici na teritoriji opštine Šabac.

Ranije je objavljeno da je muškarac koji je juče sprečio naprednjake da sa bagerom uđu u grupu okupljenih građana uhapšen sinoć i sproveden je u policijsku stanicu u Šapcu. Potom je na društvenim mrežama potvrđeno da je pomenuti demonstrant Dragan Milovanović Crni.

“Upravo sam saznao da će Dragan Milovanović Crni sutra biti priveden kod zamenika Osnovnog javnog tužioca u Šapcu, naš tim od 5 advokata je spreman, pravda mora pobediti jer je Srbija strašno umorna od nepravde i silovanja od strane bahate vlasti”, napisao je na tviteru advokat Vladimir Terzić, inače član šabačkog pokreta “Buđenje”.

Tokom jučerašnjeg dana pojavio se snimak na kom se vidi kako naprednjaci bagerom pokušavaj da prođu kroz grupu ljudi, dok ih je pratila grupa momaka sa letvama u rukama.

HAOS u Šapcu: Bagerom na demonstrante, maskirani huligani sa štanglama! (FOTO, VIDEO)

Okupljeni građani su pokušali da zaustave bager, međutim, vozač je odlučio da nastavi sa vožnjom, što je izazvalo revolt demonstranata. Nakon toga se Milovanović popeo na mašinu i fizički zaustavio naprednjake u njihovoj nameri da sa bagerom uđu u okupljenu masu.

Kako je objavljeno na društvenim mrežama, bager koji je krenuo na okupljene građane vozio je Nebojša Stojićević Jarin, šabački naprednjak. Iza bagera su išli batinaši koji su okupljene građane napali sa motkama.

Za sada nije poznato da li su bagerista i ostali naprednjaci, koji su juče fizički nasrtali na građane u Šapcu, koristeći letve, privedeni ili uhapšeni.

Podsetimo, juče je Srbije je organizovana blokada ključnih saobraćajnica u znak protesta protiv donošenja zakona o eksproprijaciji zemljišta i zakona o referendumu, koji su, prema mišljenju stručne javnosti, „skrojeni“ u korist kompanije Rio Tinto, koja planira eksploataciju litijuma u zapadnoj Srbiji.

Comments

comments