Politika

“Privatnici nikako ne smeju da preuzmu električni javni prevoz u Beogradu”

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da odbornička grupa Saveza za Srbiju osudjuje najavljenu mogućnost da privatni prevoznici u Beogradu preuzmu tramvajski i drugi saobraćaj na električni pogon.

PROČITAJTE JOŠ: (AUDIO): ZAMENIK PREDSEDNIKA OPŠTINE POKUŠAO DA POTKUPI ODBORNIKA OPOZICIJE DA PREĐE U SNS

Ta odbornička grupa ukazala je da zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavljuje ukidanje trolejbusa i kupovinu 80 elektro-autobusa, zbog čega su zatražili da kaže koliko košta jedan elektro-autobus, a koliko jedan trolejbus i koliko koštaju stanice na kojima elektro-autobusi pune baterije.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): PREDSEDNIKA OPŠTINE OBRENOVAC SNIMALI DOK JE PRAVIO SAOBRAĆAJNI PREKRŠAJ!

“Pozivamo formalnog gradonačelnika (Zorana) Radojčića da momentalno zaustavi Gorana Vesića u njegovim aktivnostima koje su štetne po Beograd, ili da podnese ostavku na mesto gradonačelnika”, naveo je Jovanović (na slici ispod).

Prema njegovim rečima, od 2013. godine subvencije privatnim prevoznicima povećane za devet milijardi dinara, a Gradskom saobraćajnom preduzeću samo za dve milijarde.

“To je dovelo do pogoršanja javnog prevoza, odlivanja para iz gradskog budžeta i uništavanja GSP-a. Jasna je intencija gradskih vlasti da se GSP ugasi ili privatizuje”, ocenio je Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ: CORAX: “STANJE U SRBIJI SE GRANIČI SA LUDILOM”

(izvor: BETA)

Comments

comments