Društvo

Privedeni veteran ogorčen: “Moram za kaznu da platim 60 hiljada! Rado ću ih pokloniti Vučiću i Vulinu”!

Policijska uprava u Čačku podnela je prekršajne prijave protiv šestorice Čačana koji su učestvovali u blokadi magistralnog puta u Preljini.

Još desetak muškaraca pripadnici policije su legitimisali i oni očekuju da će im prijave stići na kućnu adresu. Među privedenima je bio i Dejan Petković, ratni vojni invalid koji je tokom borbenih dejstava na Košarama ostao bez ruke.

PROČITAJTE JOŠ: SINIŠA MALI KUPIO I KUĆU LEKE RANKOVIĆA, VREDNU OKO 4 MILIONA EVRA?!

– Nas šestorica smo u marici privedeni sa preljinske petlje. Pisali su nam prijave za ometanje saobraćaja. Zaprećena kazna je od 50 do 60 hiljada dinara. Pisali su prijavu i za pešačenje po auto-putu, što je dodatnih 5.000. Ovih 60.000 ću vrlo rado pokloniti Vučiću i Vulinu. Jesam li za ovo ratovao? Ja i nemam auto, nego sam došao da podržim ljude. Super. Neka ide na njihovu dušu – izjavio je Petković neposredno nakon izlaska iz policijske stanice.

Zbog istog prekršaja kazne su pisane još petorici mladića.
– Videćemo kako će sudija reagovati. Rekli su nam da ćemo morati da platimo oko 60.000 dinara. Ako nas kazne, moraćemo sve da izmirimo za osam dana. Odakle nam toliki novac – rekao je jedan od privedenih Čačana.
Svi su oni ogorčeni malim brojem Čačana koji su se odazvali pozivu na blokadu. Kažu da ih na punktu u Preljini nije bilo više od 150.
– Da nas je bilo hiljadu ili dve, da vidimo kako bi nas uhapsili – naglasili su oni.
Prijave očekuje još desetak učesnika protesta, pošto ih je, kako navode, policija legitimisala.

PROČITAJTE JOŠ: BLOKADA PUTEVA – POČETAK KRAJA VUČIĆEVOG ZLATNOG DOBA

– Nema sumnje da će i nama stići krivična prijava na kućnu adresu. Imaju i video-zapis kao dokaz.

Kragujevac: Besplatna pravna pomoć

Šumadijska regija i Pokret slobodnih građana u Kragujevcu formirali su advokatski tim koji će pružiti besplatnu pravnu pomoć svim učesnicima protesta koji su dobili prekršajne i krivične prijave. Sve građane protiv kojih je režim pokrenuo bilo koji vid postupka pozivamo da nam se jave na mejl sumadijskaregijaŽgmail.com, na telefon 034 207 187 ili dolaskom u prostorje ŠR i PSG u Ulici Lole Ribara 16 u Kragujevcu, navedeno je u saopštenju ŠR i PSG.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): LJUDI SE NISU UPLAŠILI POLICIJSKE REPRESIJE, SLEDI RADIKALIZACIJA PROTESTA?

(izvor: danas.rs)

Comments

comments