Društvo

Prvanović u otvorenom pismu Bujoševiću: građani ne kleče kao Vi pred Vučićem!

Izvor: novinarska agencija BETA

Naučni saradnik instituta za fiziku Slobodan Prvanović poručio je generalnom direktoru Radio televizije Srbije Draganu Bujoševiću da njegova odgovornost jeste ka građanima, a ne Aleksandru Vučiću i da je razlog postojanja medija javni interes, a ne lični interes Aleksandra Vučića.

“Gradjani Vas podsećaju da zloupotrebljavate Vaš položaj. Gradjani Vas podsećaju da je zloupotreba položaja definisana zakonima Republike Srbije. Gospodine Bujoševiću, gradjani zahtevaju da se povučete sa mesta koje ste uzurpirali i osramotili”, istakao je Prvanović.

Prvanović je  poručio Bujoševiću da “laž nije drugačije mišljenje” te da je u obavezi da poštuje zakon i pravo građana da saznaju istinu.

“Klevete koje objavljujete ne spadaju u slobodu mišljenja. Gradjani Vam poručuju: ne možemo se dogovarati oko istine. Podsećamo Vas da nemate pravo da koristite Javni servis u propagandne svrhe. Podsećamo Vas da nemate pravo da obmanjujete javnost. Podsećamo Vas da nemate pravo da menjate činjenice”, istakao je on.

On je u ime potpisnika zahteva za promenu uređivačke politike RTS-a pozvao Dragana Bujoševića da prestane da plasira “namerne laži Aleksandra Vučića kao informacije”.

Prvanović je poručio Bujoševiću da novinar treba da se suprotstavi svakom pritisku na slobodno bavljenje novinarskom profesijom, da  novinar  treba da se suprotstavi svakom vidu cenzure.

“Gradjani Srbije koji plaćaju pretplatu imaju pravo na časnog i odgovornog direktora, a Vi ste izabrali da budete Barbara. Gospodine Bujoševiću, ostaćete upisani velikim slovima u mračni deo istorije sunovrata slobode medija i zloupotrebe profesije. Gradjani Vas podsećaju da je sve što činite nespojivo sa novinarskom profesijom. Nije srpski ćutati, gospodine Bujoševiću. Otvorite prozor i pogledajte gradjane Srbije koji ne kleče kao što to Vi činite”, istakao je Prvanović u otvorenom pismu Bujoševiću.

Comments

comments