Uncategorized

PSG: Kampanju bojkota nećemo sprovoditi u Šapcu i Paraćinu

Pokret slobodnih građana saopštio je da neće svuda sprovesti kampanju bojkota, odnosno da je neće sprovoditi u Šapcu i Paraćinu jer bi to, kako ocenjuju u Pokretu, stvorilo konfuziju i od izlaska na izbore moglo samo da odvrati opozicione glasače.

Na konferenciji za novinare u Beogradu, PSG je ponovio svoj stav da neće učestvovati kako ni na parlamentarnim, tako ni na lokalnim i pokrajinskim izborima.

„Naša odluka je da bojkotujemo izbore na sva tri nivoa i nije uslovljena drugim političkim akterima“, rekao je član Predsedništva PSG-a Pavle Grbović na konferenciji za novinare u Beogradu.

PSG je 20. januara ove godine proglasio bojkot, nakon višemesečnih pozivanja Pokreta 1 od 5 miliona da ispoštuju Sporazum sa narodom.

Kampanja za bojkot se sprovodila u svim gradovima, sve dok se PSG danas nije odlučio za selektivan bojkot.

„U Šapcu i Paraćinu nećemo sprovoditi kampanju bojkota, jer će se tamo građani suočiti sa još većim pritiskom SNS-a“, izjavio je Grbović.

Kako oni kažu, neće sprovoditi kampanju bojkota u svim opštinama, kako ne bi izazvali još veću konfuziju kod tamošnjih glasača.

Pozvali su i predstavnike ostalih opozicionih partija koje su u bojkotu, da uzmu u obzir argumente koje su izneli.

Očigledno je da „nikad ujedinjenija“ opozicija ne može da se složi ni oko čega, pa čak ni oko njhovog glavnog cilja – bojkota.

Comments

comments